Piept de rață cu orez sălbatic

Orezul brun, cu coaja de portocală și oțetul balsamic, reprezintă garnitura ideală
 

Preparare: 10 minute

La foc: 45 de minute

Se obţin 4 porţii.

 

O porţie conţine:

Calorii 430

Glucide 46 g

Proteine 32 g

Grăsimi 14 g (grăsimi săturate 3 g)

 

Ingrediente:

200 g orez sălbatic

sare şi piper negru

25 g nuci pecan, tocate

4 piepti de rată, de aproximativ 175 g fiecare

ulei pentru uns

coajă rasă şi sucul de la 1 portocală

2 linguri oţet balsamic

150 g boabe de struguri roşii, fără seminţe, tăiate în jumătăţi

3 cepe verzi, tocate fin

 

Preparare:

1. Se fierbe apă într-o cratiţă. Se adaugă orezul şi un praf de sare şi se lasă să fiarbă 45 de minute sau conform indicaţiilor de pe pachet.

2. Între timp se încălzeşte o cratiţă cu fund gros şi se prăjesc în ea nucile pecan 2 minute până când devin maronii, apoi se lasă deoparte.

3. Se scoate pielea de pe piepti. Se unge cu puţin ulei o tigaie pentru grătar sau una simplă şi se încălzeşte la foc potrivit. Când s-a înfierbântat, se adaugă piepţii şi se rumenesc 1-2 minute pe fiecare parte până devin aurii-maronii. Se reduce flacăra şi se mai lasă pe foc încă 8-10 minute, până când lichidul care curge din piepţi, atunci când sunt înţepaţi în partea cea mai groasă, este limpede. Se întorc din când în când.

4. Se amestecă sucul de portocală cu oţetul balsamic, iar cu acest amestec se stropesc piepţii, apoi se iau de pe foc.

5. Se scurge orezul, se adaugă strugurii, ceapă verde şi se asezonează cu piper.

6. Se împarte amestecul cu orez la 4 farfurii. Se taie felii pieptul de rată şi se aşază peste orez. Se presară coajă de portocală şi pecan, apoi se toarnă sosul de la prepararea piepţilor.

 

Sfat pentru reducerea grăsimilor:

Cu toate că rată are reputaţia de a avea o carne grasă, mare parte din această se află sub piele. Îndepărtează pielea şi grăsimea de sub ea, că să te poţi bucura de carnea de raţă fără a consuma în exces grăsimi.

Vote it up
66
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza