Piept de pui umplut cu busuioc

Pieptii de pui pot fi pregatiti in avans si pastrati in frigider. Pastele aromate cu coaja de lamaie sunt o garnitura aromata
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: 25–30 de minute
Timp de gatit: circa 15 minute

Ingrediente:

4 jumatati de piept de pui dezosate, fara piele (fileuri), circa 140 g fiecare
100 g branza mozzarella feliata subtire
1 rosie taiata rondele subtiri
1 catel de usturoi pisat
frunze de busuioc proaspat, circa 20 g
4 felii sunca de Parma, circa 55 g in total
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare si piper
salata verde
2 linguri ulei de masline extravirgin
sucul de la 1/2 lamaie
125 g frunze mixte de salata
1 legatura nasturel, tulpinile indepartate

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Se face o taietura de-a lungul fiecarei jumatati de piept de pui si se largeste ca sa formeze un buzunar.
Se imparte mozzarella intre pieptii de pui, indesand feliile in buzunare. Se adauga rondele de rosie si usturoi. Se toaca grosier o parte din busuioc si se pune putin din el in fiecare buzunar.
Se asezoneaza fiecare piept de pui. Se pune un fir mare de busuioc pe fiecare, apoi se inveleste intr-o felie de sunca de Parma, asigurandu-ne ca aceasta acopera despicatura buzunarului. Se leaga sunca cu trei sau patru bucatele de sfoara pentru fiecare piept.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare, preferabil una cu manere termo-rezistente. Se adauga pieptii de pui si se prajesc 3–4 minute la foc iute, intorcandu-i ca sa se prajeasca uniform. Se baga cratita in cuptor (sau se muta puiul pe o tava de copt) si se coace 10–12 minute, pana ce puiul este facut; cand se inteapa cu varful unui cutit, in partea cea mai carnoasa, sucul ce curge trebuie sa fie limpede.
Intre timp, se prepara salata. Se pun uleiul si sucul de lamaie intr-un castron, se asezoneaza si se amesteca bine. Se adauga frunzele de salata si nasturelul. Se amesteca, apoi se imparte intre cele 4 farfurii.
Se scot firele ce leaga pieptii. Se taie fiecare rulada felii, tinand-o strans ca sa-si pastreze forma. Se pun feliile peste salata si se orneaza cu restul de busuioc.

O idee:

• Ca o alternativa la umplutura cu mozzarella, folositi o mixtura de branza feta si nasturel. Caliti 1/2 ceapa rosie in 15 g unt timp de 3–5 minute, apoi adaugati 75 g de fire de nasturel si gatiti inca 1 minut sau pana ce se moaie nasturelul. Adaugati 100 g branza feta sfaramata si asezonati cu nucsoara si piper negru.

Avantaje:

• Grecii si romanii credeau ca nasturelul vindeca nebunia. Si recent, acestor frunze verzi li se atribuie calitati vindecatoare, caci contin fitochimicale puternice, care protejeaza de cancer. Mai sunt si o sursa buna de multe dintre vitaminele B, plus vitaminele C si E si betacaroten, pe care organismul il converteste in vitamina A.
• Mozzarella are mai putine grasimi decat alte tipuri de branza. De exemplu,100 g de mozzarella contin 21 g de grasimi si 289 kcal, in timp ce aceeasi cantitate de Cheddar contine 34 g grasimi si 412 kcal.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Calea cea mai scurta spre optimizarea datoriilor este sa intrebi un consultant Kiwi Finance</a></strong>
 
Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza