Peste cu cartofi prajiti

Secretul cartofilor prajiti dietetic este sa-i dai prin in albus de ou, pentru a renunta astfel sa-i mai prajesti in grasime.

 

<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 40 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 302
Glucide 33 g
Proteine 29 g
Grasimi 7 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

Pentru cartofii prajiti:
650 g cartofi pentru copt, fara coaja
1 lingura ulei
1 albus
Pentru peste:
4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare
4 linguri maioneza cu grasimi putine
50 g pesmet alb
1 lingura produs tartinabil, 70 % grasime, topit
1 lingura parmezan, ras
1 lingura fire de chives, tocate
1 lingura patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper negru
Ornare: frunze de patrunjel proaspat si 1 lamaie taiata in sferturi

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se pune un ibric cu apa la fiert.
2. Se pun cartofii intr-o cratita, se acopera cu apa fiarta si se lasa astfel timp de 5 minute. Apoi se scurg si se usuca in servetele de hartie. Se taie fiecare cartof pe lungime, in felii groase de 2 cm, care la randul lor se taie in doua sau in trei.
3. Se unge o tava care nu lipeste cu putin ulei. Se bate albusul spuma. Se trece fiecare felie de cartof prin albus si se scutura daca acesta este in exces. Se pun cartofii in tava. Se dau la cuptor 35 de minute, avand grija sa fie intorsi si pe cealalta parte.
4. Intre timp, se prepara pestele. Se unge cu putin ulei o tava care nu lipeste. Se pun fileurile cu pielea in jos. Se intinde cate o lingurita de maioneza peste fiecare fileu.
5. Se amesteca pesmetul impreuna cu produsul tartinabil, branza, verdeturile si se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se intinde acest amestec pe fiecare fileu de peste, presandu-l usor.
6. Se coace la cuptor, cat mai sus, in ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor. Pentru a servi, se impart fileurile si cartofii pe 4 farfurii si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat si
sferturi de lamaie.</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza