Peste-spada cu salata mexicana

Prepara peste fript cu o salata de fasole in stil sud-american, inspirata de faimosul guacamole. Serveste cu orez fiert

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 6-10 minute

Ingrediente:

2 linguri de ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi, pisat
1/2 lingurita de coriandru, macinat
4 bucati de peste-spada, circa 450 g in total
2 avocado
6 rosii prunisoare, bine coapte, tocate
1 ceapa rosie, tocata marunt
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
6 linguri de coriandru proaspat
zeama de la 2 limete
1 cutie cu fasole rosie, circa 400 g, scursa
sare si piper
85 g frunze de salata mixta, pentru servit

Preparare:

Se amesteca uleiul cu usturoiul pisat si coriandrul macinat, si se presara deasupra sare si piper, dupa gust. Se ung bucatile de peste cu aceasta mixtura, pe ambele parti.

Se incinge un gratar de fonta sau o tigaie neaderenta. Se frig bucatile de peste 3-5 minute pe fiecare parte, sau pana ce sunt facute – trebuie sa ramana putin translucide in centru, deoarece pestele-spada se usuca daca este gatit prea mult.

Intre timp, se prepara salata. Se descojesc, se curata de samburi si se toaca fructele de avocado, dupa care se amesteca cu rosiile, ceapa, ardeiul iute, coriandrul si zeama de limeta. Se adauga fasolea rosie si se asezoneaza dupa gust.

Se servesc fripturile picante de peste cu amestecul de legume, avocado si fasole, ornand farfuriile cu diverse frunze de salata.

Cateva idei:

• Pentru a prepara pachetele cu peste-spada, dupa ce acesta este gatit, rupeti-l in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi. Cat este inca fierbinte, combinati-l cu 1 ardei gras rosu, taiat fasiute subtiri, si cu salata de legume si avocado, preparata insa fara fasole. Adaugati cateva laptuci amestecate cu fire de nasturel si infasurati totul in 8 tortillas de grau, calde.
• Ca o alternativa la pestele-spada, incercati sa luati rechin: gatit, are o carne foarte moale.
• Nautul din cutie poate inlocui fasolea rosie.

Avantaje:

• Pestele-spada este o excelenta sursa de niacina. Aceasta vitamina B joaca un rol important in eliberarea energiei la nivel celular.
• Avocado este bogat in vitamina E, un puternic antioxidant.
• Fasolea rosie reprezinta o buna sursa de fibre solubile. De asemenea, contine cantitati importante de vitamine B1, B6 si niacina.
• Coriandrul proaspat e recomandat adesea ca un tonic eficient pentru stomac. In plus, atat semintele, cat si frunzele acestei plante sunt de folos in tratarea unor afectiuni ale tractului urinar.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
169
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza