Peste in stil indian

Prepara la cuptor calcan la pachet, aromat cu ardei iute, ghimbir, menta si lapte de cocos. Merge cu cartofi noi sau dovlecei cu mustar
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare si de gatit: 35-40 de minute

Ingrediente:

900 g cartofi noi, curatati
4 fileuri de cambula sau calcan, circa 140 g fiecare
o bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm), tocat marunt
1/2 ceapa rosie, tocata marunt
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
4 linguri de menta proaspata, tocata
4 linguri de lapte de cocos
2 dovlecei de marime mijlocie, taiati cubulete
1 lingura de seminte de susan
2 lingurite de seminte de mustar
2 lingurite de sos de soia
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se pun cartofii intr-o oala, se acopera cu apa clocotita si se fierb molcom in jur de 15 minute, sau pana ce se fragezesc.

Intre timp, se taie 4 bucati de hartie de pergament, sau folie de aluminiu, indeajuns de mari cat sa poata cuprinde fiecare un file de cambula. Se asaza pestii pe pergament si se asezoneaza.
Se combina ghimbirul cu ceapa, ardeiul iute, jumatate din cantitatea de menta si laptele de cocos, si se intinde acest amestec pe fileuri. Se impaturesc foile de pergament si se inchid, rasucind capetele. Se pun pachetelele pe o tava si se coc 10-12 minute, sau pana cand pestele se desface usor (deschideti un pachetel pentru a controla).
Cand cartofii si pestele sunt aproape gata, se gatesc dovleceii in aburi, deasupra oalei in care fierb cartofii, circa 4 minute. Se incinge o tigaie, se pun in ea semintele de susan si de mustar, se acopera si se prajesc la foc moderat 2-3 minute, sau pana ce se rumenesc putin, scuturand tigaia frecvent.
Se ia tigaia de pe foc. Se adauga sosul de soia peste seminte si se amesteca rapid, apoi se acopera tigaia si se lasa deoparte, sa se mai raceasca. Se incorporeaza dovleceii in amestecul de seminte.
Se scurg cartofii si se combina cu cele 2 linguri de menta ramase. Se aranjeaza pachetelele de peste pe farfurii si se servesc cu dovleceii si cartofii.

Cateva idei:

• Pachetelele de peste pot fi preparate in avans si pastrate la rece, pana ce vor fi gatite.
• Solele sau fileurile de pastrav se pot prepara in acelasi mod.
• Pentru un somon gatit in stil indian, folositi 4 fileuri de somon, de circa 115 g fiecare. In loc de lapte de cocos, amestecati zeama de la 2 limete cu ghimbir, ceapa, ardei iute si menta. Intindeti amestecul peste somon, impachetati pestele si coaceti-l 15 minute. Aromati 250 g orez basmati, proaspat fiert, cu coaja rasa a limetelor; mai incorporati 3 linguri de menta tocata si 6 linguri de miez de nuca de cocos, deshidratat si prajit. Serviti somonul cu mixtura de orez.

Avantaje:

• Vitamina B12 provine mai ales din surse de origine animala sau din produse imbogatite cu aceasta vitamina. Unii pesti, inclusiv cambulele, foarte bogati in B12, pot fi extrem de folositori in cazul celor care nu consuma carne rosie, dar includ pestele in dieta lor. Aceasta vitamina joaca un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos.
• Pestele copt in pachetele retine toate aromele si substantele nutritive, carnea pastrandu-si totodata suculenta.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
201
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza