Pericolele vopselei de par

Vopseaua inchisa la culoare are o concentratie mai mare de chimicale
 
<p>Numeroase femei recurg la solutia vopsirii parului, cu toate ca aceasta nu este o actiune lipsita de riscuri. Iritarea scalpului, reactiile alergice, cancerul se numara printre problemele despre care se spune ca sunt generate de vopsitul parului. Care e de fapt adevarul?
Nu exista, pana in momentul de fata, o legatura demonstrata intre vopseaua de par si posibilitatea de a suferi de cancer, oricat de nesanatoasa ar parea aplicarea a diferite substante chimice pe par, potrivit The Guardian, citat de MedLive.ro.
Exista, totusi, studii  care sugereaza aceasta asociere. Daca aveti indoieli in aceasta privinta puteti opta pentru vopseaua pe baza de plante: henna. Mai putine riscuri prezinta si decolorarea parului.
Organizatia Mondiala a Sanatatii arata, in anul 2008, ca exista dovezi pentru care vopsitul parului creste riscul de cancer al vezicii urinare. Deoarece scalpul este o regiune a corpului intens vascularizata, orice componenta cancerigena din compozitia vopselurilor de par poate fi transportata cu usurinta in organism, concentradu-se in urina.
Pe de alta parte, cercetatorii sustin ca vopseaua inchisa la culoare are o concentratie mai mare de chimicale decat cea deschisa la culoare. Cu toate acestea, oxidantii din acest tip de vopsea nu s-au dovedit a fi cancerigeni.
Asociatia Americana a Femeilor Insarcinate a declarat ca este putin probabil ca vopsirea parului sa afecteze sanatatea unui copil nenascut inca, pe motiv ca numarul substantelor chimice care ajung la fat sunt in numar foarte mic. Totusi, este bine ca femeile insarcinate sa evite vopselurile cu amoniac si sa amane vopsirea parului pentru al doilea trimestru al sarcinii. </p>

<p>(P) Afla cum poti economisi 40-50% din rate creditului tau de nevoi personale </p>

Vote it up
142
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza