Pericolele din pachetel

Cat de sanatos este un pachet cu mancare pregatit de acasa, dupa ce sta cateva ore la temperatura camerei? 
 
<p>Aceasta este intrebarea pe care si-au pus-o expertii dupa ce au studiat peste 700 de pachetele cu mancare pregatite acasa, relateaza cotidianul britanic Daily Mail.

In primul studiu de acest gen efectuat, oamenii de stiinta au vizitat mai multe scoli si gradinite si au masurat temperatura a sute de sandvisuri, iaurturi si alte alimente perisabile. Au fost socati sa descopere ca 97% dintre mezeluri, 99% dintre lactate si 99% dintre legume erau pastrate la temperaturi periculoase.

Raportul, prezentat in jurnalul medical american „Pediatrics", este primul care verifica starea pachetelelor copiilor la scoala, cu o ora si jumatate inainte de masa de pranz.
Bacterii periculoase care pot cauza toxinfectie alimentara, cum ar fi E.coli sau salmonella, se inmultesc la temperaturi cuprinse intre 4-60 grade celsius. Alimentele tinute intre aceste valori de temperatura pentru mai mult de doua ore ar trebui aruncate, potrivit Centrului de Prevenire si Control a Bolilor din SUA.

Riscul pe care astfel de alimente il prezinta pentru copii este mult mai mare decat pentru adulti. Potrivit studiului, copiii cu varsta sub patru ani sunt afectati de infectii alimentare de cinci ori mai des decat adultii.
Descoperirile echipei de cercetatori ar trebui sa incurajeze parintii sa schimbe modul in care impacheteaza mancarea copiilor. Ei ii sfatuiesc sa nu lase mancarea perisabila afara din frigider pentru mai mult de patru ore inainte de a fi consumata.</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza