Pericole pentru animalul tau

Perioada de vara e plina de riscuri, iar accidentele se pot produce usor. Afla de ce trebuie sa il feresti
 
<p>
Coada vulpii
Spiculetele ascutite ale acestei plante (Alopecurus pratensis) se pot prinde in urechile animalului tau, intre gheare ori chiar in coltul ochilor. Daca ii inteapa pielea, ii pot provoca leziuni interne, dureri si chiar infectii. Ce e de facut? Daca spicul plantei e vizibil si poti sa-l apuci in siguranta, indeparteaza-l. Daca nu, consulta de urgenta un veterinar.

Tantarii

Exista riscul ca muscaturile de tantari sa-i transmita animalului doua dintre cele mai periculoase boli: leishmanioza si dirofilarioza. Cainii sunt cei mai expusi. Echipeaza-ti prietenul cu o zgarda speciala anti-insecte si evita plimbarile la liziera zonelor impadurite, in prag de seara.

Omida de pin

Contactul direct cu puful iritant al acestor omizi, care produc un fel de matase, poate provoca inflamarea membranei cavitatii bucale, cu risc de necroza, voma si salivare excesiva. Nu-ti lasa cainele in apropierea pinilor, acolo unde se afla cuiburile acestor omizi. In cazul in care catelul a lins sau chiar a inghitit o astfel de omida, clateste-i gura cu apa calduta,  apoi consulta de urgenta medicul veterinar.

Insolatia

Cainii si pisicile suporta caldura cel mai greu. Si asta deoarece nu transpira pentru a-si putea regla temperatura corpului. Daca animalul tau respira ciudat de repede si pare agitat, muta-l intr-un loc racoros. Ii poti aplica si comprese cu apa rece pentru a-i cobori temperatura.

Pont

Pisica ta are cumva dificultati in a elimina ghemotoacele de par pe gura sau prin scaune? Da-i o lingurita de ulei de parafina, bine amestecat in hrana ei, timp de trei zile consecutiv.

Info in plus

Cainii pot reduce stresul de la job
Daca iti aduci prietenul cu patru labute la birou, ai sansa sa-ti diminuezi nivelul de stres. Nu e concluzia noastra, este rezultatul unui studiu realizat de cinci cercetatori americani. Potrivit profesorului Randolph Barke, multe companii ar putea recurge la aceasta terapie prin animale, care nu costa prea mult si e disponibila oricand. Pe langa imbunatatirea productivitatii, prezenta linistita a unui animalut poate face ziua mai placuta si colegilor tai.
Sursa: International Journal of Workplace Health Management
</p>
Vote it up
319
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza