Pepene galben cu sos de ghimbir

Un sos neobisnuit da savoare unei combinatii traditionale de pepene racoritor si ghimbir in acest desert fara grasimi.

 

<p>Preparare: 30 de minute, plus peste noapte la frigider
La foc: 25 de minute
Se obtin 8 portii

O portie contine:
Calorii 133
Glucide 34 g
Proteine 1 g
Fara grasimi

Ingrediente

1 pepene galben
Pentru sos:
50 g radacina de ghimbir
200 g zahar brun
1-2 linguri suc de lamaie
Pentru ornat: crengute de menta verde

Preparare

1. Mai intai se prepara sosul de ghimbir cu lamaie. Se curata de coaja radacina de ghimbir cu un cutitas, apoi se rade miezul pe razatoarea mica, indepartand orice fibra mai tare.
2. Se pune intr-o cratita ghimbirul ras, zaharul si 1 lingura de zeama de lamaie cu 250 ml de apa si se da compozitia in clocot, amestecand
des pentru ca zaharul sa se dizolve inainte de a fierbe. Se reduce flacara la minim si se fierbe 20 de minute sau pana cand sucul s-a ingrosat suficient si se lipeste de lingura. Se gusta si se mai adauga suc de lamaie daca este nevoie.
3. Se toarna sucul intr-un castron sa se raceasca 30 de minute, apoi se pun sucul si pepenele in frigider, separat, pentru a se raci peste noapte.
4. Inainte de a fi servit, pepenele se taie in doua si se curata de seminte. Se taie fiecare jumatate in patru felii, apoi se curata de coaja. Se pune o felie de pepene pe fiecare farfurie, se toarna deasupra sucul racit si se orneaza cu o crenguta de menta.</p>

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza