Pepene cu sos de zmeură

Felii de pepene galben, dulce și parfumat, cu un sos răcoritor de zmeură
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

350 g zmeură proaspătă sau congelată

1 linguriță de suc de lămâie

2 linguri de miere

1 pepene galben mare, bine copt

frunze proaspete de mentă, pentru servit

 

PREPARARE 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 511 kJ, 122 kcal, 2 g proteine, < 1 g grăsimi (0 g grăsimi saturate), 27 g carbohidrați (26 g zahăr), 7 g fibre, 24 mg sodiu

 

Pepenele galben, indiferent de varietate (cu miezul galben-intens, portocaliu sau verzui), constituie o excelentă sursă din antioxidantul beta-caroten. Are proprietăți diuretice și laxative și regenerează țesuturile.

 

1 Puneți deoparte câteva boabe de zmeură, pentru ornat. Cu un blender, transformați restul zmeurei într-un piure. Pasați-l printr-o sită, trecându-l într-un castron.

2 Adăugați sucul de lămâie și mierea; amestecați. Lăsați sosul deoparte.

3 Tăiați pepenele în sferturi, apoi îndepărtați semințele și fibrele. Descojiți sferturile. Folosind un cuțit ascuțit, feliați-le pe lungime, fără a tăia complet, până în partea opusă. Desfaceți sferturile de pepene ca pe un evantai.

4 Repartizați sosul de zmeură pe farfuriile individuale. Așezați câte un „evantai de pepene“ pe fiecare farfurie și ornați-l cu frunzele de mentă și cu boabele de zmeură puse deoparte.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Căutați un pepene galben (eventual cantalup) cu aromă și culoare plăcute – și care, la o apăsare ușoară, pare elastic. După ce-l cumpărați, lăsați-l 2-4 zile la temperatura camerei, să se coacă bine. Odată tăiat, păstrați pepenele în frigider.

Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza