Pentru un somn odihnitor

Acidul folic ajută în sindromul picioarelor neliniștite
 

Aveți senzații inconfortabile în picioare când sunteți pe punctul de a adormi, ceea ce vă face să vă treziți din nou? Acest fenomen se repetă la anumite intervale în cursul nopții? În caz afirmativ, aveți sindromul picioarelor neliniștite – iar soluția insomniei ar putea fi un supliment cu vitamine.

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că femeile care se confruntau frecvent cu sindromul picioarelor neliniștite aveau o deficiență de acid folic, o formă a vitaminei B9 esențială pentru buna funcționare a creierului și a funcției nervoase. Simptomele s-au ameliorat când femeile au primit câte o doză de acid folic. Prin urmare, încercați să luați zilnic un supliment care conține între 400 și 800 mcg de acid folic, împreună cu un complex de vitamine B de 50 mg, pentru a nu perturba echilibrul vitaminelor B în organism.

De asemenea, e important ce mâncați. Aminoacidul triptofan, prezent în majoritatea alimentelor bazate pe proteine, a fost numit și „tranchilizant natural“ deoarece este responsabil de producția în organism a hormonului serotonină. Serotonina este un neurotransmițător – o substanță ce transmite impulsuri nervoase în spațiul dintre celulele nervoase – care joacă un rol crucial în reglarea procesului de învățare, a dispoziției și a somnului.

Sursa: Reader’s Digest – “Cele mai bune 1001 sfaturi pentru sănătatea ta”

Vote it up
94
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza