...pe care organizatorul taberei de copii nu ţi le va spune

CINE / CUM / ACUM / IUNIE
 

Vrei să-ţi trimiţi copilul În tabără? Îţi destăinuim câteva secrete aflate de la cei care vă supraveghează odraslele în vacanţele petrecute departe de părinţi.

În primele două seri, plânsetele celor cărora le este dor de casă sunt frecvente. Apoi urmează: „Acasă?? De ce trebuie să plec acasă?“

Copilul tău este mult mai puţin timid şi mult mai descurcăreţ decât crezi.

Este posibil ca fiul tău să nu se spele pe dinţi sau să poarte acelaşi tricou două zile la rând. De ce? Adesea doar pentru că „mi l-a cumpărat mama special pentru tabără“.

Nu te deranja lipind etichete pe haine şi lucruri. În mod inevitabil, tot se vor amesteca.

Nu putem ţine toţi copiii de mână tot timpul. Dacă un copil vrea neapărat să se arunce în râu, va reuşi.

Unii dintre noi suntem obosiţi după mai multesejururi şi instituim somnul de după-amiază nu pentru odihna copiilor, ci pentru că ne doare capul.

Copilul tău va învăţa mult mai multe despre sexul opus (în detalii mai mult sau mai puţin precise) decât ai vrea să ştii.

Dacă fiul tău de trei sau patru ani va cere în prima seară după ce s-a întors acasă să îi citeşti „o poveste cu lumina în cap, pentru că aşa făcea Zica în tabără“, să ştii că trebuie să cumperi o „frontală“. O ce? Adică o lanternă care se pune pe cap ca să îi citeşti poveştile la lumina acesteia.

Confiscăm dulciurile şi băuturile „interzise“ pe care copiii le cumpără de la magazinul din sat şi le mâncăm noi. Pentru binele copilului, desigur.

Copiii vor fi aruncaţi în apă rece, supuşi la „torturi“ exotice şi speriaţi de nenumărate ori doar pentru că noi credem că este amuzant.

…Ah, ce o să le mai placă! Din statisticile noastre rezultă că 40% din numărul participanţilor revin în aceeaşi tabără, alţi 30% încearcă o nouă tabără, iar 85% din cei care revin solicită la înscriere să aibă aceiaşi animatori ca şi în anul precedent. Înseamnă că totuşi facem treabă bună.

După ce se întoarce acasă, copilul va vorbi săptămâni la rând într-un argou de neînţeles şi îi va fi dor de nişte copii porecliţi Mâncăciosul, Aiuritul sau şobolanul.

Ne ocupăm cu organizarea de tabere pentru că ne plac copiii. Probabil o vom face şi la anul. (Rata medie de revenire a personalului de tabără este de 40%-60%.) Tabăra este cel puţin la fel de distractivă pentru animatori ca şi pentru participanţi.

Vote it up
62
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza