... pe care nu ţi le spun la curăţătorie

CINE / CUM / ACUM / AUGUST
 

Vara, jumătate din lucrurile date la „curăţare uscată“ trebuie spălate, mai ales dacă ai uitat să ni le aduci imediat şi ai lăsat murdăria să se îmbibe în ţesătură. Altfel nu ar ieşi transpiraţia.

Femeile sunt speciale şi la fel şi hainele lor: din mătase, cu cusături deosebite, nasturi coloraţi. Curăţarea lor ar trebui să coste mai mult, ca în alte ţări, unde se taxează separat fiecare pată şi se plăteşte la sfârşit.

Da, folosim percloroetilena (sau tetracloroetilena), care este probabil cancerigenă. Dar este cea mai bună substanţă pe care o avem. Dacă îi simţi mirosul pe haine, nu au fost curăţate corect. Lasă-le la aerisit!

Majoritatea spălărilor ecologice sunt mai mult ecologice decât curate. Green Earth, maşina de curăţat cu silicon, este mai sigură =i mai prietenoasă, dar nu scoate mulţimea de pete pe care le scot alţi solvenţi.

Nu ne acuza pe noi pentru nasturii sau accesoriile care se comportă rău la curăţare chimică! Producătorii de confecţii ar trebui să le testeze în acest sens.

Dacă vei citi chitanţa de la noi, vei vedea că adesea curăţătoriile nu te despăgubesc pentru pierderea sau deteriorarea hainelor.

Alege curăţătoria după recomandările cunoscuţilor. Să ştii că profesioniştii te avertizează dinainte cu privire la riscurile pe care le prezintă o haină.

Mai rar, dar se întâmplă: hainele cuiva pot ajunge în dulapul altcuiva. Singura soluţie: să aştepţi până când celălalt descoperă încurcătura. Crezi că cei de la curăţătorie ţi-ar putea împrumuta haina în weekend? Nu prea credem, dar poţi fi sigur că apoi ar curăţa-o!

Deşi nu te taxăm suplimentar, adesea îţi coasem =i nasturele slăbit.

Noi păstrăm hainele trei luni, apoi le dăm săracilor. Totuşi, cineva şi-a recuperat gecile uitate cu un an în urmă! Cum îţi e norocul. La curăţătoriile mai ieftine, citeşte regulamentul: îţi păstrează hainele o lună şi te taxează în plus pentru fiecare zi de întârziere!

Nu suntem lacomi, dar ma=inile de curăţat şi electricitatea costă, iar oamenii care îţi calcă ţie căma=a de mătase sunt greu de găsit.

Cel mai bun magazin de haine din oraş şi designerii de modă îţi pot recomanda negreşit cea mai bună curăţătorie din oraş.

Vote it up
45
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza