... pe care șeful nu ți le va spune

CINE / CUM /ACUM / APRILIE
 

1. Firma e în dificultate.

Se zvonește că se vor face concedieri. Cât timp situația nu se înrăutățește, nu suflu o vorbă.

2. Meriți o mărire de salariu.

Dacă simți că ți se cuvin mai mulți bani sau o promovare, cere-ți drepturile. Nu aştepta să te bat eu pe spate şi să-ți fac o ofertă.

3. Haina îl face pe om.

Nu este cazul să te îmbraci neglijent doar pentru că eu accept o ținută casual. Îmbracă-te, comportă-te şi vorbeşte conform poziției la care aspiri, nu celei în care te afli.

4. Eşti prea pisălog.

La fel de prost văzuți ca angajații leneşi sunt şi cei pisălogi. Nu am chef să-mi pierd timpul ascultându-te perorând despre planurile tale aiuristice de a îmbunătăți compania sau să găsesc proiecte suplimentare la care să lucrezi tu.

5. Avansarea ta nu îmi servește interesele.

Oi fi tu gata să urci în ierarhia companiei, dar, dacă excelezi în ceea ce faci în funcția ta actuală, probabil că voi prefera să rămâi acolo unde eşti.

6. Mă deranjează că-ți rezolvi problemele personale la birou.

Dacă te deranjez rar când eşti pe Facebook, pe messenger sau la telefon, chiar crezi că nu observ ce faci?

7. Soluții, nu probleme!

Nu da buzna în biroul meu cu o problemă, dacă nu ai şi sugestii de rezolvare. Asta se cheamă cârcoteală. Dacă vrei realmente o schimbare, vino cu idei.

8. Miroşi urât.

Am oroare să iau deoparte un angajat şi să-i spun că au fost plângeri că miroase urât. Aminteşte-ți de deodorant!

9. Fii tare pe poziție!

Nu-i lăsa pe alții să îți paseze sarcinile lor. Dacă poți să delegi şi ştii cum să te pui în evidență, voi fi impresionat să văd că ai potențial de manager. Respectul este mai important decât popularitatea.

10. Ar trebui sădemisionezi.

Simți că ai ajuns într-un punct mort? Dacă lucrezi sub criteriile de performanță, nu aştepta să-ți arăt eu uşa.

11. Eu sunt preocupat de mine, nu de tine.

Eu sunt ocupat cu munca mea. Dacă ai nevoie de ajutor sau de cursuri de perfecționare, trebuie să anunți. Spune-mi ce aștepți de la mine.

12. Statul peste program.

Nu trebuie să te aștepți la o promovare sau la o primă doar pentru că pleci în fiecare zi târziu de la birou. Dacă îți mănânci din timpul tău liber doar ca să rezolvi sarcinile obișnuite de serviciu, înseamnă că nu știi să te organizezi.

13. Pauzele de fumat.

Știu că locul de fumat este destul de departe de biroul tău, așa că ar fi mai bine să nu faci drumul acesta prea des. Sau mai bine lasă-te!

Surse: Justin Babet, director general, Xpand; Glen McGrath, director general, Wunderkind Group;manageri anonimi Cu informații suplimentare, Ada Bucur

Vote it up
3
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza