... pe care coafeza nu ți le spune

 

Sunt esteticiană, nu magiciană. Pot să îți tund părul à la Giselle Bündchen, dar nu pot să îți dau și fața ei.

Vino cu cel puțin cinci minute mai devreme. Dacă întârzii, te rog anun-ță-mă din timp prin telefon. Dă dovadă de un minimum respect. Asta e o afacere, nu o distracție sau un joc.

Nu-mi cere să te „strecor“ între programările care deja îmi ocupă toată ziua. Aș lua din timpul celorlalți clienți. Nici ție nu ți-ar plăcea să fii tratată așa.

La școala de coafeze nu ne învață să facem psihanaliză. Dacă ești în căutarea unui terapeut, nu-ți pot oferi decât un nou look și un comentariu nespecializat.

Unele femei cred că, dacă își păstrează părul la fel de lung ca în liceu, lumea va crede că încă sunt la liceu. Ei bine, nu-i așa! Pe măsură ce înaintezi în vârstă, trebuie să atenuezi liniile feței. Tunsoarea în straturi e soluția magică.

Organismul și părul se schimbă odată cu modificările hormonale.Dacă părul tău este uscat, mat sau fragil, sau dacă nu-și mai menține culoarea sau forma ca de obicei, mergi la un medic. Dacă părul tău nu este suprasolicitat din cauza tratamentelor, ai putea fi însărcinată (surpriză!) sau la menopauză (eu îmi dau seama).

O tunsoare nu este „doar o tunsoare“. Îmi solicită experiența, îndemânarea, cunoștințele și timpul. I-ai spune dentistului: „E doar un dinte“? Sau medicului: „E doar un picior“?

Bancnota aceea mică pe care o strecori în mâna persoanei care te spală pe cap nu înseamnă mare lucru, dacă nu poți cumpăra nimic cu ea. Ar trebui să dai bacșiș mai mare dacă ai părul lung.

Dacă vrei să cumperi o cutie de vopsea de păr ca să mai scutești niște bani vopsindu-te singură, trebuie să suporți consecințele, nu să mi te plângi apoi.

Unele cliente spun: „Tunde-mă la fel ca data trecută“. Această afirmație mă uimește mereu. Durata medie între programări este între șase și opt săptămâni. Am sute de clienți. Cum pot să mai țin minte exact cum te-am tuns data trecută? Dacă vrei o copie la milimetru a unui stil și a unei tunsori anume care ți-a plăcut, arată-mi o fotografie.

De ce crezi că tunsoarea unui copil ar trebui să coste mai puțin decât a ta? Copiii nu stau nemișcați. Copiii lovesc cu picioarele. E o experiență intensă, chiar riscantă.

Statul toată ziua în picioare și folosirea foarfecelor și a uscătorului de păr își iau tributul. Am artrită la degete, depozite de calciu la încheietura mâinii și auzul mai bine de 10% mai prost decât ar trebui. Sunt o epavă din punct de vedere fizic.

Noi vedem femeile în stadiul lor cel mai urât. Au părul ud, folii de aluminiu în păr, nu sunt machiate. Nu au după ce să se ascundă, așa că ne povestesc totul. Adevărul este însă că nu îmi pasă de viața lor sexuală. Mă interesează doar părul.

Vote it up
33
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza