Pe tine cum te doare capul?

Afla cum este clasificata si tratata cea mai raspandita afectiune din lume
 
<p>Exista o serie de tipuri diferite de dureri de cap. Sute de carti medicale au fost scrise pe acest subiect si nu exista nicio persoana care sa nu fi suferit macar o data de durere de cap, informeaza MedLive.ro (http://medlive.hotnews.ro/vitmatina-cum-se-clasifica-durerile-de-cap.html)
Daca de aceasta data durerea este un real motiv de ingrijorare? Cititi in randurile urmatoare cum se caracterizeaza durerile de cap, cum se manifesta si cum pot fi tratate.
Potrivit Headache UK, durerea de cap poate fi clasificata astfel:
•    Durerea  de cap zilnica – afecteaza 4% dintre persoane si poate aparea zilnic sau de mai mult de 15 ori intr-o luna;
•    Durerea de cap cauzata de tensiune – afecteaza ambele parti ale capului si da senzatia de presiune la nivelului capului. Poate aparea atunci cand sunteti stresati;
•    Durerea de cap cauzata de consumul in exces de medicamente – daca la fiecare durere de cap luati cate o pastila pentru ameliorarea problemei de care suferiti, organismul se va obisnui cu aceasta si va dobandi o toleranta mica la acest tip de medicament. Prin urmare, atunci cand nu veti lua aceasta pastila, vi se va declansa automat durerea de cap.
Clasificarea migrenelor:
•    Migrena obisnuita (fara aura) este o durere intensa, care se manifesta, de regula, pe o singura parte a capului, fiind asociate cu unul sau mai multe dintre aceste simptome: greata, sensibilitate la lumina, la mirosuri si sunete.
•    Migrena clasica (cu aura) prezinta simptomele migrenei obisnuite, dar aura care o preceda este insotita de tulburari vizuale. Aura apare cu 5 minute sau chiar o ora inainte ca durerile sa se instaleze la nivelul capului.
•    Migrenele nedureroase apar la 1% dintre pacientii care sufera de migrene. In cazul copiilor, migrenele sunt de obicei caracterizate prin dureri la nivelul stomacului, mai degraba decat in zona capului. Simptomele asociate acestei afectiuni sunt greata, sensibilitate la lumina, la mirosuri si sunete, tulburari gastro-intestinale.
•    Migrena oftalmologica este o forma rara de migrena, in care durerea se instaleaza in jurul ochilor, umezindu-i.
Tratament:
Exista o serie de tratamente pentru durerile de cap, care includ: aspirina, ibuprofen, paracetamol, cofeina, codeina, sumatripan, porivit National Institute of Neurological Disorders and Stroke</p>
Vote it up
216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza