Pește la cuptor în crustă de parmezan

O alternativă excelentă, săracă în grăsimi, la peștele prăjit în ulei
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 cană (150 g) făină

1 ou

2 linguri de lapte cu 1,5% grăsime

2 căni (170 g) pesmet uscat

coaja rasă de la 2 lămâi verzi mici

3 linguri de parmezan ras

500 g fileuri de pește mic cu carnea albă, tăiate în fâșii lungi și lăsate la uscat pe șervete de hârtie

puțin ulei de măsline extravirgin

 

PREPARARE 20 minute, plus 10 minute răcire

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 2 046 kJ, 488 kcal, 40 g proteine, 12 g grăsimi (3 g grăsimi saturate), 53 g carbohidrați (3 g zahăr), 4 g fibre, 461 mg sodiu

 

1 Încinge cuptorul la 200°C. Căptușește cu hârtie de pergament o tavă mare de copt.

2 Răsfiră făina pe o farfurie întinsă. Într-un castron, bate oul împreună cu laptele semidegresat. Amestecă pesmetul, coaja de lămâie verde și parmezanul într-un castron separat.

3 Trece fiecare bucată de pește prin făină, scuturând apoi excesul. Înmoaie-o în mixtura de ou, după care tăvălește-o prin cea de pesmet. Pune fileurile pe un platou, într-un singur strat, și lasă-le aproximativ 10 minute în frigider, să se răcească.

4 Aranjând fâșiile de pește pe tava de copt, unge-le cu puțin ulei de măsline, apoi întoarce-le și procedează la fel pe cealaltă parte. Coace-le 12-15 minute sau până când crusta este rumenită, iar carnea s-a pătruns.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Servește alături de peștele copt o salată verde. Taie peștele mai curând în fâșii subțiri decât în bucăți – astfel se va găti mai ușor, iar crusta va deveni crocantă mai rapid. În cazul în care dorești o crustă cu o textură mai mare, folosește un amestec format din pesmet proaspăt și pesmet uscat, în cantități egale.

 

Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza