Pește cu cartofi prăjiți

Secretul cartofilor prăjiți dietetic este să-i dați prin în albuș de ou, pentru a nu-i mai prăji în grăsime.

 
Pentru cartofii prăjiți:
650 g cartofi pentru copt, fără coajă
1 lingură ulei
1 albuș
 
Pentru pește:
4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare
4 linguri maioneză cu grăsimi puține
50 g pesmet alb
1 lingură produs tartinabil, 70 % grăsime, topit
1 lingură parmezan, ras
1 lingură fire de chives, tocate
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
Sare și piper negru
Ornare: frunze de pătrunjel proaspăt și 1 lămâie tăiată în sferturi
 

Preparare

1. Se încălzește cuptorul la 200ºC. Se pune un ibric cu apă la fiert.
2. Se pun cartofii într-o cratiță, se acoperă cu apă fiartă și se lasă astfel timp de 5 minute. Apoi se scurg și se usucă în servețele de hârtie. Se taie fiecare cartof pe lungime, în felii groase de 2 cm, care la rândul lor se taie în două sau în trei.
3. Se unge o tavă care nu lipește cu puțin ulei. Se bate albușul spumă. Se trece fiecare felie de cartof prin albuș și se scutură dacă acesta este în exces. Se pun cartofii în tavă. Se dau la cuptor 35 de minute, având grijă să fie întorși și pe cealaltă parte.
4. Între timp, se prepară peștele. Se unge cu puțin ulei o tavă care nu lipește. Se pun fileurile cu pielea în jos. Se întinde câte o linguriță de maioneză peste fiecare fileu.
5. Se amestecă pesmetul împreună cu produsul tartinabil, brânza, verdețurile și se sărează și se piperează după gust. Se întinde acest amestec pe fiecare fileu de pește, presându-l ușor.
6. Se coace la cuptor, cât mai sus, în ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor. Pentru a servi, se împart fileurile și cartofii pe 4 farfurii și se ornează cu frunze de pătrunjel proaspăt și sferturi de lămâie.
 
Vote it up
236
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza