Preparare: 20 de minute
La foc: 20-25 de minute
Se obțin 4 porții
Ingrediente:
2 lingurițe ulei de măsline
1 lingură vin alb sec sau bulion
2 tije de țelină, tocate fin
1 cățel de usturoi, tocat fin
150 g ceapă roșie, tocată fin
600 g roșii prunisoara
1 lămâie, tăiată felii subțiri
1 lingură piure de roșii
1 linguriță zahăr, opțional
4 felii de carne de pește, cum ar fi pește-spadă sau ton, de aproximativ 125 g fiecare
3 crenguțe de rozmarin proaspăt
3 linguri oregano proaspăt tocat sau 1 lingură oregano uscat
Sare și piper negru
Ornare: crenguțe de rozmarin proaspăt și oregano proaspăt tocat
Preparare:
1. Se încălzesc uleiul și vinul sau bulionul într-o cratiță, se adaugă țelină, usturoiul și ceapa și se prăjesc 5-6 minute, amestecând frecvent, până când s-au înmuiat toate.
2. Se toacă roșiile în bucăți mari (dacă doriți, puteți să le descojiti). Se adaugă în cratiță împreună cu lămâia, piureul de roșii și zahărul, dacă este nevoie (depinde cât de acide sunt roșiile). Se dau într-un clocot apoi se lasă să fiarbă încet 2-3 minute, până când roșiile s-au înmuiat.
3. Se aranjează peștele pe un singur strat, iar deasupra se pune amestecul de legume. Se pun crenguțele de rozmarin, se presară oregano și se sărează și piperează după gust.
4. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă încet 10-15 minute, astfel încât carnea să nu se fărâmițeze. Se stropește ocazional cu sosul din cratiță. Se servește ornat cu oregano tocat și o crenguță de rozmarin.
Sfat: uleiul de măsline nu este absolut necesar, dar o picătură de ulei va da un plus de aromă.