Pește în stil mediteranean

Felii impozante de pește-spadă sau ton, gătite cu roșii, usturoi și verdețuri, aduc savoarea Mediteranei în farfuria ta
 
 Preparare: 20 de minute 
 La foc: 20-25 de minute 
 Se obțin 4 porții 
  
  
 Ingrediente: 
 2 lingurițe ulei de măsline 
 1 lingură vin alb sec sau bulion 
 2 tije de țelină, tocate fin 
 1 cățel de usturoi, tocat fin 
 150 g ceapă roșie, tocată fin 
 600 g roșii prunisoara 
 1 lămâie, tăiată felii subțiri 
 1 lingură piure de roșii 
 1 linguriță zahăr, opțional 
 4 felii de carne de pește, cum ar fi pește-spadă sau ton, de aproximativ 125 g fiecare 
 3 crenguțe de rozmarin proaspăt 
 3 linguri oregano proaspăt tocat sau 1 lingură oregano uscat 
 Sare și piper negru 
 Ornare: crenguțe de rozmarin proaspăt și oregano proaspăt tocat 
  
 Preparare: 
 1. Se încălzesc uleiul și vinul sau bulionul într-o cratiță, se adaugă țelină, usturoiul și ceapa și se prăjesc 5-6 minute, amestecând frecvent, până când s-au înmuiat toate. 
 2. Se toacă roșiile în bucăți mari (dacă doriți, puteți să le descojiti). Se adaugă în cratiță împreună cu lămâia, piureul de roșii și zahărul, dacă este nevoie (depin­de cât de acide sunt roșiile). Se dau într-un clocot apoi se lasă să fiarbă încet 2-3 minute, până când roșiile s-au înmuiat. 
 3. Se aranjează peștele pe un singur strat, iar deasupra se pune amestecul de legume. Se pun crenguțele de rozmarin, se presară oregano și se sărează și piperează după gust. 
 4. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă încet 10-15 minute, astfel încât carnea să nu se fărâmițeze. Se stropește ocazional cu sosul din cratiță. Se servește ornat cu oregano tocat și o crenguță de rozmarin. 
  
 Sfat: uleiul de măsline nu este absolut necesar, dar o picătură de ulei va da un plus de aromă. 
Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza