Patru suricate, noii locatari de la Zoo

Doua perechi de suricate, sosite de curand din Cehia, sunt vedetele de ultima ora de la Zoo Bucuresti
 
<p>Animalutele au fost aduse saptamana trecuta la Zoo Baneasa. Originare din Africa de Sud, suricatele sunt extrem de curioase, au o lungime medie de 30 de centimetri si o greutate de maximum un kilogram. Ele se hranesc cu insecte si fructe si traiesc in jur de 10-12 ani.
Cele doua perechi de suricate de la Baneasa si-au stabilit deja caminul pe aceeasi alee cu cainii de preerie. Pentru ca sunt foarte jucause si amuzante, ele au devenit rasfatatele ingrijitorilor si preferatele vizitatorilor Astfel, cele doua specii intra in competitie directa pentru statutul de cel mai popular vecin din zona terariului.
Primul lucru pe care il fac suricatele dimineata este sa iasa din amplasament pentru o baie de soare, dupa care pornesc in nesfarsita cautare a hranei. In orice activitate de „vanatoare de hrana” exista o suricata pe post de santinela care trebuie sa sesiseze orice pericol.
In afara de aceasta activitate, ele sunt recunoacute pentru calitatea de animale foarte sociabile. Ele participa zilnic la curse de alegari sau lupte, scrie Digital Zoo.
Program de vizitare de la Zoo Baneasa este zilnic intre orele 9 – 17, pre\ul biletelor fiind de 6,50 lei pentru copii si de 13 lei pentru adulti.</p>
Vote it up
216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza