Patru infectii cauzeaza cancer

Doua milioane de cazuri de cancer pe an ar putea fi evitate daca s-ar trata infectiile de la care pornesc
 
<p>
Unul din sase cazuri de cancer – doua milioane pe an la nivel global – este cauzat de infectii in mare parte tratabile sau care ar putea fi prevenite, arata noi estimari publicate de revista de specialitate Lancet Oncology, scrie BBC. Studiul a evaluat rata incidentei pentru 27 de cancere in 184 de tari si a gasit ca patru infectii principale sunt responsabile. Cele patru – Virusul Papiloma uman, Helicobacter pylori si virusurile de hepatita B si C – sunt responsabile pentru 1,9 milioane de cazuri de cancer cervical, intestinal si hepatic.
Echipa de la Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului din Franta sunt necesare pentru gestiona aceste cazuri ce pot fi evitate.
Proportia de cancere care au legatura directa cu infectii este de circa trei ori mai mare in tari precum cele din Asia de est decat in tari dezvoltate precum Marea Britanie – 22,9 % fata de 7,4%. O treime din acestea apar la persoane mai tinere de 50 de ani.
In randul femeilor, cancerul cervical reprezinta aproape jumatate din cazurile care sunt legate de infectii. La barbati, peste 80% sunt cazuri de cancer la stomac sau la ficat.
“Infectiile cu anumite virusuri, bacterii si paraziti se numara in randul principalelor cauze de cancer ce pot fi prevenite, la nivel mondial. Aplicarea unor metode de sanatate publica deja existente – precum vaccinarea sau tratamentele antimicrobi – ar putea avea un efect substantial asupra povarei reprezentata de cancer pe viitor,” au declarat dr. Catherine de Martel si Dr. Martyn Plummer, care au condus cercetarea.
La acest moment exista vaccinuri pentru HPV, unul din cauzele cancerului cervical, si contra Hepatitei B. In plus, mai multi experti considera ca se poate evita cancerul de stomac  eliminand infectia cu bacteria Helicobacter pylori cu antibiotice.
</p>
Vote it up
223
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza