Pastrav la cuptor cu mere si cidru

Aromele delicate ale fructelor si legumelor marinate in cidru fac din pastravul curcubeu un fel impresionant
 
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 30 de minute
4 portii

O portie contine:
Calorii 397
Glucide 9 g
Proteine 50 g
Grasimi 16 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente:
150 g fenicul, tocat marunt
125 g praz, tocat marunt
2 mere pentru desert, curatate de coaja si cotor, taiate cubulete
4 pastravi curcubeu, de aproximativ 250 g fiecare
Sare si piper negru
300 ml cidru sec
4 linguri de smantana dulce semidegresata
Ornare: patrunjel proaspat tocat, hasmatuchi si felii de lamaie verde, optional

Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade.
2. Se asaza fenicul, praz si mere pe fundul unui vas adanc sau al unei tavi mari cat sa incapa si pestele intr-un singur strat. Deasupra se asaza pestele, se sareaza si pipereaza si se toarna cidrul. Se acopera vasul cu un capac sau cu o folie si se lasa sa se coaca la cuptor 15-20 de minute, pana cand pestele devine moale si se faramiteaza usor.
3. Pestele se transfera pe un platou fierbinte si se acopera cu folie pentru a se mentine cald.
4. Se toarna continutul vasului de la cuptor intr-o cratita mica si se lasa sa dea in clocot. Se reduce flacara si se lasa sa fiarba incet 5 minute, pana cand lichidul din el s-a evaporat un pic. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se inglobeaza smantana.
5. Se serveste presarat cu verdeata si cu sos pe langa el, ornat optional cu lamaie.

Sugestie pentru servit: morcovi si piure de cartofi.</p>

Vote it up
113
Ai votat deja!Voteaza