Pastrav afumat cu pere si ruccola

Radicchio si ruccola au gust amarui, care se combina foarte bine cu gustul de afumatura al pastravului
 
<p>Timp: 15 minute
Portii: 4
Pe portie: 528 calorii, 31 g carbohidrati (inclusiv zahar 11 g), 39 g proteine, 28 g grasimi (grasimi saturate 9 g), sursa buna de vitamina E.

Ingrediente

4 fileuri de pastrav afumat
2 pere pentru desert (v. caseta, jos)
1 capatana mica de radicchio
50 g frunze de ruccola
sare si piper negru
Pentru servit: nuci sau paine neagra
Pentru dressing:
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
Pentru sos:
3 linguri smantana
2 lingurite sos de hrean

Preparare

Se curata de piele fileurile de pastrav si se feliaza transversal. Se spala, se injumatatesc si se curata perele de cotoare. Se taie apoi felii subtiri.

Se spala si se sterg radicchio si ruccola. Se rup frunzele de radicchio intr-o salatiera, se adauga ruccola si se asezoneaza.

Pentru a prepara dressingul, se storc 2 lingurite de suc de lamaie intr-un castron, se adauga uleiul si se amesteca bine. Se toarna peste frunzele din salatiera, se adauga pestele si perele si se amesteca cu grija. Se imparte salata pe patru farfurii.

Pentru a prepara sosul, se amesteca smantana cu sosul de hrean pana la consistenta unui lichid gros. Se toarna peste peste si se serveste cu felii subtiri de paine.

Sfat:
Perele dulci si zemoase isi pastreaza culoarea daca sunt servite imediat ce sunt feliate. Pentru a le putea pastra un timp, se ung cu suc de lamaie.</p>

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza