Pastile inutile

Un studiu recent sustine ca suplimentele cu Ginkgo Biloba nu imbunatatesc memoria
 

<p>

Consumul de suplimente cu Ginkgo biloba nu imbunatateste memoria, atentia sau capacitatea de a rezolva probleme la persoanele sanatoase, conform cercetatorilor de la Universitatea din Hertfordshire.
Lucrarea, publicata in “Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental”, este primul studiu meta-analitic care examineaza efectele Ginkgo biloba asupra oamenilor sanatosi din toate grupele de varsta. Cercetatorii condusi de profesorul Keith Murphy au descoperit ca suplimentele de  Ginkgo biloba nu au niciun impact asupra functiilor cognitive, indiferent de varsta oamenilor, doza luata sau durata utilizarii.

Ginkgo biloba a fost folosit pe scara larga in medicina traditionala chineza de mii de ani. Astazi, este unul dintre produsele pe baza de plante cele mai utilizate si este disponibil fara prescriptie medicala in Europa si America de Nord, in cazul in care acesta este comercializat ca un supliment alimentar pentru tratarea tulburarilor sanguine si, in special, pentru a imbunatati memoria, atat pentru persoane fizice sanatoase, cat si pentru cei care incearca sa previna boala Alzheimer.

Legile Keith, profesor de psihologie, a spus: “Ginkgo biloba a fost utilizat pe scara larga pentru a reduce declinul mental asociat cu imbatranirea. Dar, mai recent, a fost comercializat ca un supliment de imbunatatire a memoriei pentru persoane fizice sanatoase si este esential sa se stabileasca validitatea unor astfel de pretentii. Descoperirile noastre arata ca consumul de Ginkgo biloba la orice varsta pentru a stimula memoria nu are niciun impact si poate fi o pierdere de timp si bani.”

Lucrarea “Is Ginkgo biloba a cognitive enhancer in healthy individuals? A meta-analysis” examineaza cercetarile publicate de treisprezece studii realizate la peste 1000 de indivizi sanatosi din toate varstele.

Alte studii publicate recent au aratat de asemenea ca nu exista nicio dovada care sa sustina ca suplimentele de Ginkgo biloba protejeaza impotriva dezvoltarii bolii Alzheimer.

</p>

Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza