Pastile care ingrasa

Specialistii iti dau solutii care nu iti afecteaza silueta
 

<p>

Daca iei in greutate fara nici un motiv ori ai probleme in a scapa de kilogramele in plus, verifica prospectele medicamentelor pe care le iei. “Expertii nu stiu de ce anumite medicamente ingrasa”, spune Louis Aronne, medic, specialist dietetician la  NewYork- Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, dar doctorul tau e capabil sa-ti schimbe tratamentul sau sa-ti modifice doza de medicamente. Iata mai jos, cateva medicamente comune pentru tratarea depresiei, tensiunii, alergiilor si insomniei care ingrasa si un mod inteligent de a le substitui.

Te pot ingrasa

- Medicamentele din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei (IMAO) precum paroxetina, citalopramul
- Beta-blocantii puternici ca metoprololul, atenololul
- Diphenhydramina - antihistaminice

Nu te ingrasa

- Bupropion
- Combinatii de alpha- si beta- blocanti precum carvedilol
- Antihistaminice - loratadina, cetirizina
- Zolpidem

Ce spun expertii

- Anumiti cercetatori cred ca medicamentele din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei (IMAO) cresc apetitul. Antidepresivele care afecteaza dopamina, precum bupropionul, pot reduce senzatia de foame.

- Cu un beta-blocant cu efect tintit, poate fi dificil sa slabesti, si pentru ca acestea incetinesc metabolismul.

- Alternativele contin diferite substante chimice mai putin active, scazand sansele ca medicamentele sa creasca pofta de mancare.

- Daca iei ocazional somnifere care se elibereaza fara reteta, nu risti sa te ingrasi. Daca ai insa nevoie de somnifere in fiecare seara, e mai bine sa iei pilulele prescrise de un medic.

</p>

Vote it up
142
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza