Paste catalane in supa de rosii

Aceste paste sunt pregatite in stil spaniol, cu un sos gros de rosii. Se pot servi ca atare, cu carne sau peste.

 

<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 280
Glucide 55g
Proteine 7 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

500 g rosii, tocate
1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati de coaja
150 g ceapa, tocata
O fasie de coaja de portocala de aproximativ 5 cm lungime
2 frunze de dafin si 2 crengute de cimbru verde, intr-o legatura
10-12 stigme de sofran
600 ml bulion de legume
Putin zahar tos marunt
1 lingura ulei de masline
225 g fidea, rupta
Sare si piper negru
Ornare: crengute de busuioc verde

Preparare

1. Se pun intr-o cratita rosiile, usturoiul, coaja de portocala, verdeata, sofranul, bulionul si zaharul si se dau in clocot. Se pune capac, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 20 de minute.
2. Se scot verdeata si coaja de portocala, apoi se piureaza fiertura intr-un blender sau cu un mixer.
3. Se pune piureul in tigaie si se adauga uleiul, fideaua, sare si piper dupa gust. Se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic, fara capac, 8-10 minute, amestecand ocazional, pana cand pastele sunt fierte si bulionul s-a ingrosat. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se servesc ornate cu busuioc.</p>

Vote it up
272
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza