Paste umplute cu piure de cartofi

Paste tradiționale, făcute în casă, cu o umplutură inedită
 

Articole similare

INGREDIENTE PENTRU 6 PORȚII:

500 g cartofi, fierți și sfărâmați

3 linguri de brânză de casă, scursă

5 cepe verzi, feliate subțire

2 linguri de pătrunjel tocat

4 lingurițe de cimbru tocat mare

4 linguri de parmezan ras

4 căței de usturoi, tocați

1 ou, bătut

450 g roșii coapte, tăiate cubulețe, sau 1 conservă de roșii tocate (circa 400 g), scurse

1 lingură de ulei de măsline

Aluat pentru paste:

450 g făină

4 ouă bătute

1 lingură de ulei de măsline

sare și piper

 

MOD DE PREPARARE:

1 Se prepară mai întâi aluatul: se cerne făina într-un castron, se adaugă un praf de sare și se face o adâncitură în centru. Se pun acolo ouăle și uleiul, care se încorporează treptat în făină, folosind o furculiță la început, apoi mâinile, și adăugând 1-2 linguri de apă, dacă este necesar, pentru a se obține un aluat ferm. Se frământă 5-10 minute, până ce se omogenizează. Se pune aluatul într-o pungă și se lasă la temperatura camerei 1 oră, la odihnă.

2 Se combină cartofii sfărâmați cu brânza, ceapa verde, pătrunjelul și cu jumătate din cantitățile de cimbru, parmezan și usturoi. Se asezonează, apoi se adaugă oul și se amestecă.

3 Se taie aluatul în sferturi. Se pun înapoi în pungă 3 dintre porții, iar sfertul rămas se întinde ca să se obțină un dreptunghi foarte subțire, de circa 20 x 50 cm. Se păstrează acoperit, în timp ce se întinde un alt dreptunghi, de aceleași dimensiuni.

4 Se punctează aluatul cu mici grămăjoare de umplutură, la circa 5 cm una de alta. Ar trebui să aveți 21 de grămăjoare, în 7 rânduri, pe 3 coloane. Se unge aluatul cu apă, printre grămăjoarele de umplutură, și se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se presează cele două foi printre grămăjoare, apoi se taie de-a lungul zonelor lipite, folosind o rotiță de patiserie sau un cuțit ascuțit. Se separă pătrățelele și se așază pe o farfurie mare, pudrată cu puțină făină. Se repetă cu restul de aluat și de umplutură.

5 Dacă pastele se lasă deoparte o perioadă, se presară pe ele făină și se acoperă lejer cu folie, apoi se pun în frigider. Se gătesc în maximum 24 de ore, sau se congelează.

6 Se încălzesc roșiile într-o cratiță, la foc mic, și se asezonează după gust. Se fierb ravioli într-o oală mare, în apă clocotită, circa 3 minute. Se scurg bine.

7 Se aranjează pe farfurii încălzite și se acoperă cu roșiile calde și cu restul de usturoi, cimbru și parmezan. Se stropește preparatul cu ulei de măsline – și e gata de dus la masă.

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza