Paste cu spanac, nuci si iaurt cu usturoi

Fettuccinele cu spanac, bogate in folati, sunt combinate cu nuci, bogate in uleiuri omega-3, si cu iaurt, pentru un plus de proteine si calciu
 

 

Ingrediente pentru 4 portii
 
400 g fettuccine cu spanac 
1/4 cana (60 ml) ulei de masline 
1/2 cana (50 g) miez de nuca, tocat mare
Iaurt cu usturoi (labneh)
1 cana (250 g) iaurt grecesc cu un continut redus de grasimi 
1 catel de usturoi pisat 
1/3 cana (20 g) marar proaspat, tocat marunt 
piper negru, proaspat macinat
 
PREPARARE 20 minute, plus scurgere peste noapte 
GATIT 20 minute 
 
FIECARE PORTIE CONTINE 2 719 kJ, 650 kcal, 21 g proteine, 26 g grasimi (5 g grasimi saturate), 83 g carbohidrati (7 g zahar), 5 g fibre, 124 mg sodium
 
1 Pentru a prepara iaurtul usturoiat, se pune o sita fina deasupra unui castron. Se spala in apa fierbinte o bucata de 25 cm de tifon. Se stoarce, apoi se captuseste sita cu ea. Se combina iaurtul cu usturoiul, intr-un castron de marime mijlocie. Se transfera acest amestec in sita si acoperiti-l cu folie de plastic. Se lasa totul in frigider peste noapte, sau chiar 24 de ore, ca sa se scurga.
 
2 Se muta iaurtul scurs din sita intr-un castron. Se adauga mararul si putin piper, amestecati. Se lasa deoparte.
 
3 Se fierb fettuccinele intr-o oala mare cu apa clocotita, urmand instructiunile de pe ambalaj, pana ce sunt Ñal denteì.
 
4 Cand pastele sunt aproape facute, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si neaderenta, la foc moderat; se prajesc nucile in jur de 3 minute sau pana cand se rumenesc putin.
 
5 Se scurg pastele si se trec din nou in oala. Se inglobeaza nucile, impreuna cu uleiul din tigaie, amestecand. Se repartizeaza fettuccinele in farfurii, se pune deasupra o lingura cu varf de iaurt usturoiat si se servesc.
 
SFATUL BUCATARULUI Tifonul se gaseste in magazinele cu articole textile sau cu ustensile de bucatarie. In locul lui poate fi folosit un servet de bucatarie curat, cu tesatura mai rara.
 
Vote it up
369
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza