Paste cu sos de ardei copți și roșii

Ardeii copți dau un gust minunat și cresc conținutul de nutrienți al sosului preparat cu roșii și măsline
 

Porții 4

3 ardei grași verzi

450 g roșii coapte

3 căței de usturoi tocați mărunt

1 lingură oțet de vin roșu

1 linguriță ardei iute uscat și pisat (opțional)

4 linguri ulei de măsline extravirgin

10 măsline Kalamata sau alte măsline negre, curățate de sâmburi și tăiate în jumătate

3 linguri busuioc proaspăt, tocat

400 g paste conchiglie (cochilii) sau alte forme, ca penne

sare și piper

frunze de ruccola, pentru ornat (opțional)

 

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătit: 10–12 minute 

 

1. Se încinge grillul cuptorului și se coc ardeii, întorcându-i ocazional, până ce coaja se crapă și este rumenită. Se pun ardeii într-o pungă de polietilenă și se lasă până sunt îndeajuns de reci ca să poată fi mânuiți, iar coaja începe să se desprindă.

2. Se curăță ardeii de coajă și de semințe, după care se taie bucăți. Se taie roșiile bucăți de dimensiuni similare și se amestecă cu ardeii. Se adaugă usturoiul, oțetul, ardeiul iute pisat (dacă se folosește), uleiul de măsline, măslinele, busuiocul și ruccola, și se amestecă bine. Se lasă acest dressing la marinat cât timp se fierb pastele.

3. Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până ce sunt al dente. Se scurg și se amestecă cu dressingul de ardei și roșii. Se ornează cu frunze de ruccola, dacă doriți, și se servesc imediat. 

 

Avantaje

• Ardeii grași verzi sunt o excelentă sursă de vitamină C, importantă pentru întreținerea sistemului imunitar al organismului. Chiar copți, păstrează cantități folositoare de vitamină. Mai conțin și cantități bune de vitamină A (din betacaroten).

• Măslinele au un conținut relativ mare de grăsimi, dar cea mai mare parte sunt de tip nesaturat, despre care se crede că sunt sănătoase.

Vote it up
243
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza