Paste cu salvie si ruccola

Se servesc fierbinti sau reci. Pastele sunt presarate cu branza feta, care merge bine cu sosul de naut si rosii
 
 
Portii: 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: circa 20 de minute

Ingrediente:

400 g paste cu forma tubulara, cum sunt casarecce (rulouri subtiri), penne sau macaroane
50 g pancetta tocata marunt
2 catei de usturoi tocati marunt (optional)
2 salote tocate marunt
8 frunze proaspete de salvie taiate fideluta
1 cutie naut, circa 400 g, scurs
1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g
un praf de zahar
50 g ruccola fara codite
100 g branza feta faramitata
piper

Preparare:

 
Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg cu grija.
Cat timp se fierb pastele, se incinge o tigaie mare la foc moderat-iute. Se adauga pancetta, usturoiul, daca se foloseste, salotele si salvia si se gatesc, amestecand frecvent, timp de 6–8 minute sau pana cand pancetta este rumenita iar salotele sunt moi.

Se adauga nautul, rosiile, cu suc cu tot, si zaharul si se da totul in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele incet, timp de 10 minute, sau pana cand sosul se ingroasa putin. Se asezoneaza cu piper (nu este nevoie de sare, caci branza feta este destul de sarata).

Se pun pastele si se amesteca cu sosul. Se adauga ruccola si se amesteca usor, dupa care se presara deasupra branza feta si se servesc.

Cateva idei:


• Folositi frunze, taiate fideluta, de radicchio sau de spanac tanar, in loc de ruccola. Se adauga la sfarsit, ca sa-si pastreze textura si zestrea de vitamine.
• Pentru a mari continutul de fibre, se folosesc paste sau taiteiI integrale. Pastele integrale au gust bun alaturi de sosul bogat si de branza picanta.
• Pentru o varianta vegetariana, omiteti pancetta si folositi 2 cutii de naut.
• Salvia proaspata are o afinitate naturala fata de fasole, asa ca incercati cannellini, flageolet, borlotti sau fasole alba, in loc de naut. Fasolea din cutie este convenabila si rapid de preparat, dar fasolea uscata muiata si fiarta are o textura mai buna.

Avantaje:


• Branza feta este grasa si sarata, dar avand un gust puternic, este suficienta o cantitate mica. Ca orice branza, este o sursa buna de proteine, calciu si fosfor si furnizeaza cantitati utile de vitamine B si vitamina E.
Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza