Paste cu salvie, ruccola și brânză feta

Pastele sunt presărate cu brânză feta, care are un gust proaspăt și sărat ce merge bine cu sosul de pancetta, năut și roșii
 

Porții 4

INGREDIENTE:

400 g paste cu formă tubulară, cum sunt casarecce (rulouri subțiri), penne sau macaroane

50 g pancetta tocată mărunt

2 căței de usturoi tocați mărunt (opțional)

2 șalote tocate mărunt

8 frunze proaspete de salvie tăiate fideluță

1 cutie năut, circa 400 g, scurs

1 cutie cu roșii tocate, circa 400 g

un praf de zahăr

50 g ruccola fără codițe

100 g brânză feta fărâmițată

piper

 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătit: circa 20 de minute 

MOD DE PREPARARE: 

1. Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până ce sunt al dente. Se scurg cu grijă.

2. Cât timp se fierb pastele, se încinge o tigaie mare la foc moderat-iute. Se adaugă pancetta, usturoiul, dacă se folosește, șalotele și salvia și se gătesc, amestecând frecvent, timp de 6–8 minute sau până când pancetta este rumenită iar șalotele sunt moi.

3. Se adaugă năutul, roșiile, cu suc cu tot, și zahărul și se dă totul în clocot. Se micșorează flacăra și se fierb ingredientele încet, timp de 10 minute, sau până când sosul se îngroașă puțin. Se asezonează cu piper (nu este nevoie de sare, căci brânza feta este destul de sărată).

4. Se pun pastele și se amestecă cu sosul. Se adaugă ruccola și se amestecă ușor, după care se presară deasupra brânza feta și se servesc.

 

Vote it up
49
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza