Paste cu pastrav afumat

Rasfata-ti familia cu o delicioasa salata de paste, o cina ideala pentru mijlocul saptamanii
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat in sferturi
1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat in sferturi
280 g penne rigati, sau paste cu alta forma
2 fileuri de pastrav afumat, de circa 140 g fiecare
1 portocala
1 avocado mare
2 cepe verzi, feliate
2 linguri de capere din cutie, bine scurse
50 g frunze de rucola

Dressing de marar si lamaie:
4 linguri de branza de vaci proaspata
2 lingurite de zeama de lamaie
1 lingurita de mustar de Dijon
2 linguri de marar proaspat, tocat
1/2 lingurita de zahar tos
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste grillul cuptorului la maximum. Se pun ardeii pe gratarul cuptorului, cu partea cu coaja in sus, si se coc circa 10 minute, sau pana ce coaja se crapa si se rumeneste. Se iau de sub grill si se introduc intr-o punga de polietilena. Se lasa deoparte, sa se raceasca.

Intre timp, se pun pastele intr-o oala mare cu apa clocotita. Se fierb in jur de 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt „al dente“. Se scurg, se spala sub un jet de apa rece, apoi se scurg din nou. Se rastoarna pastele intr-un castron mare.
Se rup fileurile de pastrav in bucatele, aruncand pielea si oasele. Se curata cu un cutit coaja portocalei si se taie printre membrane, eliberand felioarele de miez; se curata de samburi si se taie in jumatati. Se procedeaza similar cu fructul de avocado, dupa care se amesteca toate ingredientele pentru dressing si se asezoneaza dupa gust.
Se descojesc ardeii si se taie fasiute. Se adauga ardeii la paste, impreuna cu pastravul, bucatelele de portocala si avocado, ceapa verde si caperele. Se incorporeaza dressingul, amestecand cu grija. Chiar inainte de a servi salata, se pun in compozitie si frunzele de rucola.

Cateva idei:

• Pentru o salata de paste si creveti, inlocuiti pastravul cu 200 g creveti decorticati si gatiti, iar in locul ardeilor si al portocalei puneti 200 g ananas, descojit si tocat.
• Preparati un dressing cu busuioc si limeta folosind 1 lingura de zeama de limeta in loc de zeama de lamaie, si busuioc proaspat, tocat, in locul mararului.
• Amestecati in salata de paste 100 g de frunze tinere de spanac, inlocuind astfel rucola.

Avantaje:

• Pastravul afumat se prepara, de obicei, din pastrav-curcubeu, care, ca si varianta proaspata, contine un mare numar de minerale, vitamine si grasimi sanatoase.
• Ardeii grasi constituie o excelenta sursa de vitamina C, dar continutul lor de beta-caroten variaza in functie de culoare. Ardeii verzi au 265 mcg caroten la 100 g, in timp ce ardeii rosii contin, la aceeasi greutate, 3 840 mcg.
• Se spune ca in Italia se mananca in jur de 500 de feluri de paste fainoase, din care doar 50 sunt cunoscute si in afara acestei tari. Avand un continut scazut de grasimi si unul mare de carbohidrati cu amidon, pas-tele se numara azi printre cele mai populare alimente din lume.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza