Paste cu linte și spanac

O masă echilibrată, cu proteine de origine vegetală, care protejează inima, carbohidrați cu indice glicemic scăzut, precum și o mulțime de fibre și antioxidanți
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă mică, tocată

1 morcov mic, tocat

3 căței de usturoi pisați

3/4 cană (140 g) linte brună, spălată și aleasă

5 fire de cimbru, cu frunzele rupte de pe tulpini, sau 1 linguriță de cimbru uscat

4 căni (1 litru) supă de casă, de legume sau pui – sau supă-bază cu un conținut redus de sodiu

1 foaie de dafin

1 1/4 căni (115 g) paste integrale sub formă de spirale sau cochilii

410 g roșii tocate din borcan

4 căni (180 g) frunze de spanac tânăr

2 linguri de suc de lămâie piper negru, proaspăt măcinat

4 linguri de parmezan, ras fin

 

PREPARARE 10 minute

GĂTIT 1 oră

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 501 kJ, 358 kcal, 21 g proteine, 13 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 40 g carbohidrați (8 g zahăr), 10 g fibre, 831 mg sodiu

 

1 Încinge uleiul într-o cratiță mare, la foc moderat. Prăjește ceapa și morcovul, amestecând frecvent, circa 10 minute sau până când se înmoaie și încep să se caramelizeze. Adaugă usturoiul și gătește încă 1 minut, amestecând continuu. Înglobează lintea și cimbrul, iar mai apoi zeama de supă și foaia de dafin. Dă mixtura în clocot. Micșorează flacăra, acoperă cratița și fierbe totul lent 20 de minute, până ce lintea este aproape fragedă.

2 Adaugă pastele și fierbe-le molcom, acoperit, amestecând în răstimpuri, 10-15 minute, până ce sunt „al dente“.

3 Încorporând roșiile, fierbe compoziția, cu un capac, alte 5-10 minute, până când pastele și lintea sunt făcute, iar sosul s-a îngroșat. Aruncă foaia de dafin. Adaugă spanacul și gătește-l 1 minut, amestecând, până se înmoaie. Completează cu sucul de lămâie și pudrează cu piper.

4 Transferă compoziția pe farfurii individuale și servește mâncarea răsfirând deasupra parmezanul ras.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Asigură-te că lintea este fragedă înainte de a îngloba roșiile. Alimentele acide, cum sunt tomatele, pot încetini procesul de gătire a leguminoaselor și le pot face să se întărească.

Acest preparat robust, consistent, se poate păstra până la 2 zile în frigider, acoperit.

 

 

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza