Paste cu legume în ardei

O salată care se ornează cu frunze de busuioc şi se servește cu felii de pâine neagră ţărănească.
 

 
350 g paste mici (pipe rigate)
sare
100 g boabe de porumb (din conservă)
4 castraveciori cornişon
1 ceapă albă
1 ardei gras verde
câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni
150 g caşcaval cedar sau şvaiţer, la bucată
1/2 legătură de busuioc
piper, zeamă de lămâie pentru gust
Dressing
2 linguri oţet de vin alb
2 linguri ulei din samburi de struguri
100 g frişcă
sare cu verdeţuri
piper negru proaspăt măcinat
 
Se obţin 4 porţii
Pe porţie: 520 kcal, 20 g proteine, 25 g grăsimi, 53 g glucide
Timp preparare: 40 minute
 
Preparare
 
1. Pastele se fierb într-o oală cu apă uşor sărată, apoi se strecoară şi se lasă la răcit. Se scurge porumbul. Se toacă mărunt castraveciorii. Se curată ceapa de coajă şi se toacă de asemenea mărunt.
2. Ardeiul gras verde se taie în două, se spală şi se taie în bucăţele. Ardeii roşii şi galbeni se taie în două, se curată fără a li se scoate cozile, se spală şi se lasă să se scurgă. Brânză descojită se taie în cuburi de 2 cm.
3. Pentru dressing se amestecă într-un castron oţetul cu uleiul din samburi de struguri şi frişcă. Se condimentează din belşug cu sare cu verdeţuri şi piper. Se adaugă apoi la dressing bucăţelele de ardei verde, cuburile de brânză, porumbul, castraveciorii, ceapa şi pastele. Se amestecă totul.
4. Se freacă busuiocul cu un şervet. Două treimi din frunze se taie în fâşii şi se amestecă în salată. Se potriveşte gustul salatei cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Se umplu jumătăţile de ardei cu salată.
Vote it up
75
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza