Paste cu hering marinat

Heringii marinati sunt o minunata alternativa la pestele conservat. Exista multe varietati care se pot pastra in frigider 2–3 luni
 
<p>
Sunt deliciosi in aceasta reteta de inspiratie scandinava, care ii combina cu paste fierbinti si ceapa rosie, crocanta. Se servesc cu paine de secara, ca acompaniament.

Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10–12 minute

Ingrediente:

1 borcan fileuri de hering marinate in otet, cu ceapa crocanta si condimente, circa 275 g, scurse
75 g castraveti murati mari, scursi si taiati fasiute subtiri
1 ceapa mica rosie feliata subtire
4 rosii curatate de samburi si tocate
1 lingura mustar suedez sau francez, mediu-iute
4 linguri suc de mere
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura marar proaspat tocat sau 1 lingurita marar uscat
340 g dischi volanti (mici paste in forma de disc) sau alte forme
sare si piper
fire de marar, pentru ornat (optional)

Preparare:

Se taie heringii fasii subtiri, pe diagonala, se pun intr-un castron si se amesteca cu castravetii murati. Se adauga jumatate din ceapa rosie si rosiile tocate.

Se bat impreuna mustarul, sucul de mere, uleiul si mararul, cu sare si piper. Se toarna acest dressing peste mixtura de heringi si se amesteca bine. Se acopera si se pun deoparte cat timp se fierb pastele, astfel ca aromele sa se amestece si sa se dezvolte.
Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Catre sfarsitul timpului de gatit al pastelor, se scurge dressingul din mixtura de heringi.
Se scurg pastele bine si se rastoarna intr-un castron. Se adauga dressingul din mixtura de heringi si se amesteca bine. Se aranjeaza amstecul de heringi deasupra pastelor. Se orneaza cu ceapa rosie ramasa si cu firele de marar, daca se folosesc, dupa care se servesc imediat.

Cateva idei:

• Scrumbiile afumate se pot folosi in loc de heringi, iar maslinele in loc de castraveti murati.
• Pastele integrale merg bine cu scrumbiile afumate, cu gust puternic, si sunt o modalitate buna de a mari continutul de fibre al mancarii.

Avantaje:

• Heringii si scrumbiile sunt bogati in acizi grasi omega-3, un tip de grasimi polinesaturate despre care se crede ca protejeaza impotriva bolilor coronariene si a congestiilor, subtiind sangele si reducandu-i capacitatea de coagulare. O dieta bogata in acizi grasi omega-3 poate ajuta la prevenirea si tratarea artritei. Orientarile actuale privind dietele sanatoase recomanda consumul de pesti uleiosi, cum sunt heringii si scrumbiile, cel putin de doua ori pe saptamana.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
170
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza