Paste cu fasole si rosii

Combinate cu paste, legumele formeaza o sursa de proteine la fel de bune ca si proteinele din carne

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 25–35 de minute, plus racirea

Ingrediente:

225 g paste radiatori sau alte forme
1 cutie inimi de anghinare, circa 400 g, scurse si taiate in sferturi
4 rosii coapte descojite si taiate feliute subtiri
3 tije de telina feliate subtire
1 ardei gras rosu curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
1 cutie fasole flageolet, circa 400 g, scursa si spalata
2 linguri busuioc proaspat taiat fideluta

Dressing de rosii:

2 linguri pasta de rosii-uscate-la-soare
1 catel de usturoi pisat
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita zahar tos
sare si piper

Preparare:

Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg cu grija si se rastoarna intr-un castron mare.

Se adauga inimile de anghinare, rosiile, telina, ardeiul gras, fasolea flageolet si busuiocul. Se amesteca cu grija pastele si legumele. Legumele reci vor racori pastele, pastrandu-le ferme si separate, in timp ce caldura pastelor va potenta gustul vegetalelor.

Se amesteca bine ingredientele pentru dressing. Se asezoneaza dupa gust si se toarna dressingul peste salata. Se amesteca salata cu grija, ca toate ingredientele sa fie acoperite cu dressing, dupa care se pune deoparte, pana se raceste. Se transfera salata in boluri individuale sau intr-o salatiera mare.

Cateva idei:

• Incercati fasole soia, din cutie, in loc de fasole flageolet. Aceasta fasole mica, ferma si cu gust de nuca, este o excelenta sursa de proteine vegetale.
• Omiteti rosiile, iar in locul lor adaugati un bulb de fenicul taiat in sferturi si feliat subtire. Inlocuiti fasolea flageolet cu cannellini. Adaugati 55 g salam italian taiat fasiute subtiri, pentru a obtine o salata fel principal.
• Marinati in dressing 225 g ciupercute, cu busuioc, cu cel putin 2 ore inainte de a prepara salata, dupa care adaugati-le in locul inimilor de anghinare. Adaugati rosii cherry taiate in jumatate, in locul rosiilor mari, si omiteti telina.

Avantaje:

• Fasolea flageolet are continut mare de proteine si mic de grasimi; mai contine cantitati folositoare de vitamina B1 si fier. Ca si alte boabe, ea este o buna sursa de fibre, mai ales solubile, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si reduce astfel riscul aparitiei bolilor de inima.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
227
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza