Paste cu broccoli si rosii

Vitamina C din aceasta combinatie de legume sustine sistemul imunitar in lupta cu infectiile si cancerul

 

<p>

Se obtin 4 portii
Pregatire: 10 min.
La foc: 12 min.

Ingrediente:

350 g paste rigatoni
2 buchete de broccoli, curatate, cu frunzele taiate transversal in fasii de 2,5 cm latime
1 lingura ulei de masline
1 ceapa rosie, taiata rondele fine
1 ardei gras galben, curatat, taiat suvite fine
2 cepe verzi, tocate fin pe diagonala
1/2 cana stafide aurii
1/4 lingurita boia de ardei iute
1/4 lingurita sare
8 catei de usturoi, copti (vezi pagina 313)
12 rosii cherry, taiate in jumatati
un varf de cutit nucsoara, macinata
1/4 cana branza parmezan, rasa

Preparare:

Intr-o oala mare, cu apa putin sarata, se fierb rigatoni pana se moaie, urmand indicatiile de pe pachet. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga rapini. Se scurg pastele si rapini.

Intre timp, intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc mediu spre puternic. Se adauga ceapa rosie, ardeiul gras, stafidele, ceapa verde, boiaua si sarea. Se rumenesc circa 4 minute, pana se fragezesc. Se adauga usturoiul copt. Se rumeneste totul timp de 1 minut. Se ia tigaia de pe foc.

Se adauga in tigaie pastele si rapini. Se pipereaza si se presara branza. Se serveste.

Stiati ca…

…stafidele aurii si cele brune provin din acelasi tip de struguri, numit Thompson, fara samburi? Stafidele aurii sunt uscate la cuptor si tratate cu bioxid de sulf pentru a nu se inchide la culoare. Stafidele brune sunt uscate la soare.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
241
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza