Paste cu ardei copt si feta

Ioana noteaza in Jurnalul ei din Lumea retetelor ca a scapat la paste intr-o seara, desi se teme pentru silueta ei. Testeaza-i reteta
 
 
<p>Evident ca, oricat m-as gandi ca e cazul sa mai slabesc si ca nu e bine sa mananc seara, invariabil in serile tarzii poftele ma napadesc.

Asta s-a intamplat si seara trecuta cand, manata de pofta de “ceva bun” (nu stiu de ce folosim cu totii exprimarea asta pentru ca mai potrivit ar fi: “am pofta de ceva cu multe calorii, care sa musteasca de creme si zaharuri, si care la final sa ma faca sa ma simt pe deplin satisfacuta”), am decis sa gatesc ceva rapid folosindu-ma de ce mai aveam prin frigider.
Si minunea s-a intamplat! Dupa o ocheada prin frigiderul aproape gol, am gasit niste ardei mari si grasi culesi fix din gradina noastra de la Snagov si niste smantana. Dand o raita si prin camara, am gasit niste paste din legume pe care planuiam sa le incerc de multa vreme.

Ingrediente:
500 g paste

3-4 ardei grasi colorati (de preferat rosii)

1 cana smantana grasa

150 g branza feta

busuioc

sare,
piper
Mai intai am copt ardeii grasi in tava de la cuptor pana cand s-a innegrit pielita. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas, i-am presarat cu ceva sare si i-am lasat acoperiti pentru 5 minute. Astfel este mai usoara inlaturarea pielitei.

Dupa cele 5 minute, am decojit ardeii si i-am pus intr-un robot de bucatarie.

Dupa ce s-au transformat intr-o pasta, am adaugat smantana si am mai pus robotul inca un minut sa amestece bine toata compozitia.

Totul s-a transformat intr-o crema consistenta pe care as fi mancat-o pe loc, dar cumva curiozitatea testarii pastelor m-a oprit si am continuat cu gatitul.
Am pus pastele cele minunate la fiert, fix 6 minute ca sa fie al dente. Trebuie sa mentionez ca in momentul in care au inceput sa fiarba, un miros superb s-a raspandit…...mirosea parca a legume proaspat culese din gradina!
Revenind la sosul de ardei copt: in timp ce pastele fierbeau, am pus sosul pe foc si l-am dat in clocot cam 3-5 minute, la foc mic. Spre sfarsit am pus niste sare si piper proaspat macinat ca sa mai tai din dulceata ardeilor copti.

Cand pastele au fost gata, le-am scurs (mirosul de legume proaspete persista) si le-am pus intr-o farfurie adanca.

Apoi am pus sosul peste, impreuna cu bucati de branza feta si busuioc tocat.

Am amestecat si le-am servit!

A fost o masa copioasa: sosul de ardei copt a fost cat trebuie de dulce si cat trebuie de piperat, iar pastele mi-au intrecut asteptarile si cred ca s-au potrivit de minune cu un sos de ardei.

Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor.
</p>

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza