Pastă de legume și linte

Se servește cu pâine prăjită și este o gustare rapidă și sănătoasă  
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă, tocată mărunt

1 morcov, tocat mărunt

2 căței de usturoi, tocați mărunt

125 g ciuperci de cultură (champignon), tocate mărunt

1 zucchini mic (sau dovlecel), tocat mărunt

1/2 cană (125 ml) supă-bază de pui cu un conținut redus de sodiu – ori apă

2 linguri de pastă de roșii (piure concentrat) cu un conținut redus de sodiu

400 g linte brună din conservă, clătită și scursă

2 linguri de frunze proaspete de pătrunjel, tocate

2 linguri de frunze proaspete de coriandru, tocate

1 lingură de suc de lămâie

piper negru, proaspăt măcinat

4 felii de pâine integrală cu maia, prăjite, pentru servit

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 222 kJ, 105 kcal, 6 g proteine, 5 g grăsimi (< 1 g grăsimi saturate), 9 g carbohidrați (4 g zahăr), 4 g fibre, 270 mg sodiu

 

1 Încinge uleiul într-o cratiță de mărime mijlocie, la foc mediu. Călește ceapa și morcovul, amestecând ocazional, timp de 5 minute sau până când s-au înmuiat. Adaugă usturoiul și continuă gătitul, amestecând, 1 minut.

2 Încorporează ciupercile, zucchini, supa (sau apa) și pasta de roșii. Fierbe totul molcom, acoperit, timp de 6 minute sau până când ciupercile sunt fragede.

3 Pune lintea într-un castron și sfărâm-o cu o furculiță. Adaug-o apoi în cratiță, împreună cu pătrunjelul, coriandrul și sucul de lămâie. Amestecă bine și încinge compoziția, apoi asezoneaz-o cu piper.

4 Întinde mixtura cu linte pe pâine prăjită și servește gustarea.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Poți sfărâma lintea într-un blender, dacă preferi; macin-o mai mare.

Dacă folosești supă de casă, nu adăuga sare. Dacă iei din comerț, pune jumătate supă și jumătate apă, ca să menții cantitatea de sare la un nivel sănătos.

Adăugarea de linte brună, din conservă, la un amestec de ceapă, morcov, ciuperci și

zucchini conduce la obținerea unei gustări rapide, bogate în proteine și fibre.

Vote it up
189
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza