Parkinsonul duce si la cancer

Bolnavii de Parkinson au un risc de doua ori mai mare de a se imbolnavi de melanom 
<p>Potrivit oamenilor de stiinta de la National Institute of Environmental Health Sciences, din SUA, femeile care sufera de Parkinson prezinta un risc de 1,5 ori de mai mare a dezvolta un melanom - forma cea mai periculoasa de cancer al pielii - comparativ cu restul populatiei. In randul barbatilor bolnavi de Parkinson, riscul aparitiei acestei boli este de doua ori mai mare.
"Una dintre explicatiile posibile pentru aceasta legatura intre maladia Parkinson si melanom consta in faptul ca ambele boli ar putea avea in comun factori de risc genetici si de mediu", a declarat Honglei Chen, coordonatorul studiului.
Rezultatele studiului arata ca specialistii nu au mai gasit nicio legatura intre Parkinson si celelalte tipuri de cancer de piele.
Pentru a se ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat rezultatele evidentiate in 12 studii clinice. Spre deosebire de precedentele studii care s-au finalizat cu rezultate neconcludente, concluziile noii cercetari au evidentiat un risc considerabil crescut de aparitie a melanomului la pacientii suferind de Parkinson, o maladie neurodegenerativa.
"Pacientii care sufera de maladia Parkinson prezinta, in general, un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer, in special de cancerele asociate cu fumatul, insa ei prezinta un risc mai mare de melanom", mentioneaza Chen.</p>
Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza