Parintii vor primi cupoane de cresa

Proiectul Legii educatiei, care prevede acordarea unor cupoane de cresa, a fost adoptat de Camera Deputatilor
 
<p>Anuntul a fost facut in aceasta saptamana de secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Oana Badea. Potrivit noului act normativ, angajatorul are obligatia legala de a-si informa angajatii asupra noilor reglementarilor in vigoare. Totodata, angajatorul are obligatia legala de a intermedia acordarea cupoanelor de cresa pentru angajatii care le solicita si care renunta, partial sau integral, la dreptul de concediu pentru cresterea copilului.
Cuponul de cresa ar urma sa se acorde atat in sistemul de stat, cat si in cel privat, la solicitarea unuia dintre parinti, a tutorelui sau a celui caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare, in plasament familial, pe baza livretului de familie.
Valoarea cuponului de cresa va fi egala cu costul standard pentru anteprescolar, aceasta urmand sa fie stabilita anual, de catre Ministerul Educatiei.
Cresa la care parintii isi vor duce copiii va incasa integral valoarea cuponului. In cazul in care parintii aleg o cresa la care costul lunar depaseste valoarea cuponului, acestia vor achita diferenta de pret.
Normele metodologice pentru acordarea cuponului de cresa vor fi aprobate prin hotarare a Guvernului.</p>
Vote it up
165
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza