Parintii, mai bine reprezentati in scoli

Profesorii vor avea mai putine locuri in consiliile de administratie ale scolilor, fiind alocate mai multe parintilor
 
<p>Comisia de invatatamant a Senatului a adoptat recent un amendament la Legea educatiei potrivit caruia profesorii nu vor mai primi jumatate dintre locurile din Consiliile de Administratie ale scolilor, cele mai multe fiind acordate parintilor, primariei si consiliilor locale.
Astfel, in Consiliile de Administratie ale scolilor formate din noua membri, patru locuri vor reveni profesorilor, inclusiv directorului unitatii, un loc reprezentanttului Primariei, doua reprezentantilor Consiliului local si doua reprezentantilor parintilor, potrivit Realitatea.net.
In Consiliile de Administratie formate din 13 membri este pastrata aceeasi pondere, astfel incat cadrele didactice vor avea sase locuri, Primaria - unul, iar Consiliul local si parintii c]te trei fiecare.
In ceea ce priveste atributiile Consiliului de administratie, senatorii au votat introducerea amendamentul potrivit caruia orice hotarare de ordin strategic - care vizeaza procedurile de ocupare a posturilor, a functiilor de conducere, acordarea gradatiei de merit, restrangerea de activitate, aplicarea de sanctiuni - este luata prin vot secret.
Potrivit formei Legii educatiei adoptate de Camera Deputatilor, Consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant erau formate 50% din cadre didactice si 50% din reprezentanti ai parintilor si ai autoritatilor locale, in pondere egala de 25%.</p>
Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza