Parfe de iaurt cu fructe

Acest mic dejun este o sursa optima de fibre si de antioxidanti, datorita cerealelor integrale si a fructelor de padure
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII

250 g amestec de fructe de padure proaspete ori decongelate, ca zmeura, afine negre, coacaze – sau capsune

1 lingura de suc de lamaie

2 linguri de zahar pudra

1 cana (125 g) musli prajit

1/2 cana (50 g) jumatati de nuca, tocate mare

1 rodie (optional)

2 1/3 cani (600 g) iaurt grecesc cu un continut redus de grasimi

 

PREPARARE 10 minute

FIECARE PORTIE CONTINE 1 840 kJ, 439 kcal, 17 g proteine, 16 g grasimi (5 g grasimi saturate), 54 g carbohidrati (32 g zahar), 6 g fibre, 356 mg sodiu

 

1 Se racesc in frigider patru pahare inalte.

2 Se combina intr-un blender fructele, sucul de lamaie si zaharul. Se amesteca ingredientele pana cand se obtine un sos omogen.

3 Se pun intr-un castron musli si nucile tocate; se amesteca.

4 Daca se foloseste si rodie, se umple cu apa un castron mare. Cu un cutit ascutit si fara a penetra pulpa, se faace o despicatura circulara in coaja rodiei, decupand un capac; se descojeste apoi fructul, pentru a expune semintele si membranele albe care separa sectiunile. Se fac taieturi superficiale in coaja, pe lateralele rodiei, de-a lungul fiecarei membrane albe. Tinand rodia sub apa, in castron, se desprind cu grija sectiunile, apoi se despart semintele. (Acest mod de lucru impiedica stropirea cu suc.)

5 Se pune o lingura din mixtura de müsli pe fundul fiecarui pahar. Se adauga o lingura de iaurt, apoi un strat de sos de fructe, peste care se aseaza alta lingura de iaurt. Se repeta, pana ce fiecare pahar s-a umplut. Ca topping, se folosesc semintele de rodie sau, in lipsa lor, inca putin sos de fructe.

 

SFATUL BUCATARULUI Este indicat musli prajit cu nuci si merisor sau un musli din comert, de buna calitate.

Sosul de fructe poate fi preparat in avans si pastrat 2 zile in frigider – sau poate fi congelat.

 

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza