Pappardelle cu sos de vinete

In aceasta mancare apetisanta pentru cina sunt combinate paste si un sos neobisnuit de vinete, aromat cu soia

 

<p>
Timp preparare: 10 minute
La foc: 30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 425
Glucide 84 g
Proteine 16 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline sau de arahide
1-2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari
4 catei de usturoi, tocati mare
100 g ceapa tocata
1 ardei rosu, taiat bucati mari
600 g vinete mici, taiate in doua pe lungime si feliate
2 linguri zeama de lamaie
3 linguri sos de soia brun
300 ml bulion de legume sau de pui
2 lingurite piure de rosii
Sare
400 g pappardelle sau alte paste late
3 linguri coriandru sau patrunjel proaspat, tocat
Ornare: frunze de patrunjel verde, tocate

Preparare:

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc iute, se adauga ardeiul iute, usturoiul, ceapa si ardeiul gras si se calesc 3-4 minute pana cand ceapa incepe sa se rumeneasca.

2. Se adauga vinetele in tigaie si se caleste totul inca 3-4 minute, amestecand des.

3. Se adauga zeama de lamaie, sosul de soia, bulionul, piureul de rosii si sare dupa gust. Se dau intr-un clocot, se micsoreaza flacara si se fierb la foc mic 20 de minute. Se mareste focul si se mai fierb 3-4 minute pana cand se evapora aproape tot lichidul.

4. Intre timp se pune apa la fiert si se pregatesc pastele pappardelle conform instructiunilor de pe ambalaj.

5. Se scurg pastele si se impart la 4 farfurii sau castroane. Se adauga coriandrul sau patrunjelul la amestecul cu vinete, apoi se pune totul peste paste si se decoreaza cu patrunjel tocat.
</p>

Vote it up
299
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza