Ingrediente pentru 4 porții
1 ceapă mică
4 frunze de salvie
500 g brânză de vaci cremoasă, degresată
150 g făină integrală
50 g griș integral
3 ouă
sare
piper Cayenne
nucșoară rasă
8 linguri ulei pentru prăjit
1. Se curăță ceapa. Se spală frunzele de salvie și se usucă. Se toacă ceapa și salvia și se amestecă împreună cu brânza de vaci, făina, grișul și ouăle. Se condimentează cu sare, piper Cayenne și nucșoară.
2. Se toarnă într-o tigaie mare 2 linguri de ulei și se lasă să se încingă, mai întâi la foc moderat, apoi la foc slab. Se pune în tigaie jumătate din cantitatea de amestec și se acoperă; se coace la foc slab 10 minute, până ce compoziția face crustă și se desprinde ușor de pe fundul tigăii.
3. Se toarnă în tigaie 1 lingură de ulei. Se întoarce amestecul și se coace 5 minute pe cealaltă parte; se rupe bucăți cu paleta. Se adaugă o lingură de ulei și bucățile se mai coc 3 minute, amestecând frecvent, până devin crocante. Se păstrează la cald în cuptor, la 50ºC. La fel se coace și a doua parte de compoziție, în restul de ulei.