Papagal pierdut în California, găsit după patru ani vorbind spaniola

Când a dispărut, pasărea vorbea în limba engleză 
 

Nigel, un papagal gri african, a dispărut din casa din California a proprietarului său britanic în anul 2010. Darren Chick, proprietarul păsării vorbitoare, a găsit papagalul după patru ani, dar, spre surpriza sa, acesta vorbea acum limba spaniolă, potrivit The Independent

Deși, la reîntâlnire, pasărea l-a ciupit pe Chick, bărbatul a spus că Nigel "se simte foarte bine". Accentul britanic al lui Nigel a dispărut, papagalul vorbind acum perfect în limba spaniolă și menționând când și când numele "Larry".

Chick nu știe unde a fost pasărea timp de patru ani. "Este foarte ciudat, am știut că este el în momentul în care l-am văzut", a spus proprietarul papagalului.

Nigel a fost găsit de Julia Sperling, care deține o frizerie pentru câini, și care l-a luat cu ea pentru a-l îngriji, pentru că semăna cu un papagal din anunțurile de animale pierdute.

"Este o pasăre foarte veselă. Cânta și vorbea fără oprire, lătra precum câinii", a spus Sperling, care a precizat că a putut înțelege ce spunea, pentru că ea cunoaște limba spaniolă. Nigel repeta cuvintele "Ce s-a întâmplat?" când a fost găsit.

Stăpânul lui Nigel a fost descoperit după ce o asistentă veterinară a primit pasărea, crezând că este papagalul pe care l-a pierdut ea, dar, după ce și-a dat seama că nu îi aparține, a folosit informațiile din microcipul implantat lui Nigel, aflând astfel istoricul vânzărilor și contactându-l pe Darren Chick.

"M-am prezentat și am întrebat "Ați pierdut o pasăre?", dar el a crezut că mă refer la o dată mai recentă. S-a uitat la mine de parcă eram nebună", a povestit asistenta veterinară despre momentul întoarcerii papagalului Nigel la adevăratul stăpân.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
349
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza