Papadia este benefica in afectiunile renale

Papadia este adesea folosita in cazul retentiei de apa, al bolilor renale, celulitei si obezitatii  
 

Raspandita pe campiile din Europa si din unele zone ale Asiei, papadia, o planta perena ierboasa, creste pana la inaltimi de 10-30 cm. Radacina si frunzele sunt uscate pentru a fi folosite la infuzii, extracte care se pot bea si capsule.

Compusi activi. Radacina si frunzele papadiei sunt bogate in fructoza si inulina – contin principii active (lactone sesquiterpenice), acizi fenolici si steroli. Frunzele au in compozitie si flavonoide, saruri de potasiu si cumarine.

Utilizari medicinale. Principiile active confera papadiei puternice proprietati diuretice. Ca atare, papadia este adesea folosita in cazul retentiei de apa, al bolilor renale, celulitei si obezitatii.

Papadia contine si potasiu. Sterolii din frunze actioneaza asupra vezicii biliare si a ficatului si stimuleaza secretia si excretia de bila, toate acestea ajutand la curatarea corpului de toxine si de metaboliti. Din aceste motive, prepa­ratele din frunze de papadie sunt recomandate pentru dizolvarea litiazei colecistice. Se pare ca au efect si asupra afectiunilor cutanate si a reumatismului.

Un studiu efectuat pe animale a demonstrat ca un preparat care contine papadie poate scadea glicemia, recoman­dand aceasta planta pentru tratarea diabetului.

Preparare si dozaj:
• In tratamentul a­fectiunilor renale, al litiazei renale si colecistice, al retentiei de apa, al celulitei si obezitatii. Infuzie: Puneti 1 pliculet (de radacina sau frunze) la o cana de apa clocotita. Lasati sa infuzeze timp de 10 minute. Beti 2 cani pe zi, cu cate o ora inaintea fiecarei mese principale. Extract ce se bea: Se administreaza dupa masa de pranz. Capsule (300 mg): Cate una de trei ori pe zi, cu apa.

Vote it up
16
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza