Pangasius cu rosii coapte

Ioana Grigore s-a inspirat de la Jamie Oliver (“School Dinners”) pentru acest preparat rapid si original
 
 
<p>Inca de atunci mi-a ramas in minte o modalitate de pregatire a fileului de peste, foarte usoara si foarte rapida. Si cum weekendul trecut nu aveam chef sa stau prea mult in bucatarie (pentru ca m-am bucurat de Zilele Bucurestiului si am stat foarte putin prin casa), am scos niste peste din congelator si m-am apucat sa il prepar.
Pestele meu preferat este pangasius-ul asa ca o sa mai vedeti retete cu el prin aceasta rubrica. Voi puteti folosi orice peste doriti.
Avem nevoie de:
• 1 kg file pangasius (sau orice alt peste file)

• Un strop ulei

• 4 rosii de marime medie

• 4 catei de usturoi

• Sare 

• Piper

• Busuioc proaspat
Se ia o tigaie cu putin ulei si se pune pe foc la incalzit.
Am taiat fileul in bucati medii, ca pentru o portie, si am pus cateva bucati in tigaie.
Le-am prajit pe o parte timp de 3-5 minute.
Intre timp se pregatesc rosiile, usturoiul si busuiocul.
Rosiile le-am taiat felii mai groase fara sa le decojesc. Usturoiul l-am zdrobit pe tocator si apoi l-am tocat marunt. Frunzele de busuioc le-am taiat fasii.
Cand a fost gata pestele si l-am intors pe partea cealalta, am adaugat in tigaie si rosiile, usturoiul si busuiocul.
Se prajesc toate pana cand pestele este facut, iar rosiile si usturoiul sunt moi (aprox 10 minute). Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
Daca este necesar, mai puteti intoarce pestele de cateva ori pana se prajeste in totalitate. Oricum, sosul care se va lasa de la rosii practic va fierbe pestele, asa ca nu exista riscul sa il ardeti.

Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor
</p>

Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza