Palmieri umpluți

Aluat de foitaj, cu o umplutură delicioasă de frișcă
 

Ingrediente pentru 35-40 bucăți

Pentru palmieri:

Aluat foitaj 300 g (congelat)

Făină (pentru întins)

100 g zahăr

100 g glazură din ciocolată cu lapte

Pentru umplutură:

200 g frișcă

1 lingură de jeleu roșu de fructe, fără semințe (de exemplu, cireșe, căpșune, zmeură sau coacăze)

 

1. Se întind foile de aluat congelat una lângă alta pe suprafața de lucru presărată cu făină și se lasă să se dezghețe. Apoi se așază foile una peste cealaltă. Se presară cu zahăr fiecare foaie (cu excepția ultimeia). Se încălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt.

2. Se întinde aluatul din foile stivuite până când obținem un dreptunghi de aproximativ 25 x 40 cm. Se presară zahărul rămas peste aluatul întins.

3. Se marchează jumătatea aluatului și se rulează cele două capete opuse ale laturii lungi până se unesc la mijloc, se taie apoi cu un cuțit ascuțit felii subțiri de 5-7 mm, obținând cele două „urechi“ ale palmierilor. Acestea se așază pe hârtia de copt și se coc în cuptorul fierbinte pe nivelul de mijloc, circa 16-18 minute, până ce se rumenesc.

4. Între timp se topește ciocolata. Se scot palmierii din cuptor și se lasă să se răcească pe un grătar metalic. Jumătate din palmieri se dau prin ciocolată, în zona extremităților „urechilor“, apoi se lasă să se usuce.

5. Pentru umplutură, se bate frișca. Înainte ca ea să devină rigidă, se încorporează jeleul de fructe, astfel încât frișca să se coloreze în roz.

6. Se toarnă amestecul de frișcă într-un sac de patiserie cu orificiul neted sau se poate folosi chiar și o lingură, pentru a se întinde frișca pe palmierii fără ciocolată. Peste palmierii unși cu frișcă se așază cei dați prin ciocolată și se servesc imediat.

Vote it up
80
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza