Paine prajita cu fasole si bacon

Alaturi de o salata crocanta, formeaza o masa excelenta care poate fi pregatita in 15 minute

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare si de gatit: 15 minute

Ingrediente:

15 g unt
4 felii de bacon, fara sorici, tocate
1 legatura ceapa verde taiata rondele
85 g frunze de nasturel tocate
2 cutii fasole alba grasa, circa 410 g fiecare, scursa si spalata
55 g crema de branza
1 lingurita mustar de Dijon
8 felii paine din faina de grau integrala
sare si piper

Salata rosie:

2 linguri ulei de masline extra virgin
2 lingurite suc de lamaie
1 lingurita miere
1 capatana mica de radicchio taiata fasiute subtiri
1 capatana mica de salata Lollo rosie, foile separate

Preparare:

Pentru salata, se pun uleiul, sucul de lamaie si mierea intr-un castron si se adauga sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine. Se adauga apoi radicchio si Lollo rosie si se pune salata deoparte.

Se incalzeste grillul cuptorului. Se topeste untul intr-o tigaie mare, neaderenta, pana incepe sa sfaraie. Se adauga baconul si ceapa verde si se prajesc la foc mediu 3 minute, amestecand frecvent, pana ce baconul incepe sa se rumeneasca iar ceapa sa se fragezeasca.

Se adauga frunzele de nasturel si se gatesc cateva secunde, amestecand, apoi se adauga fasolea, crema de branza si mustarul; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se micsoreaza flacara si se gateste totul 2 minute, amestecand permanent, pana ce mixtura este fierbinte.

Cat timp se gateste mixtura de fasole si bacon, se pun feliile de paine sub grill. Se asterne mixtura de fasole si bacon pe painea prajita. Se amesteca rapid salata si se servesc.

Cateva idei:

• Pentru a prepara o varianta vegetariana, omiteti baconul. Presarati nuca tocata peste salata, pentru a inlocui proteinele pierdute prin omiterea baconului.
• Pentru a prepara ciabatta cu fasole borlotti si branza cu mucegai, puneti 2 cutii de fasole maruntita, 1 lingura iaurt si 2 linguri branza quark. Incingeti mixtura incet, amestecand frecvent, pana ce branza se topeste iar fasolea se infierbanta. Incorporati apoi 1 lingura de pesto rosu si intindeti mixtura peste painite ciabatta, despicate in jumatate si prajite sub grill. Serviti alaturi de o salata de fenicul si ruccola. Pentru a prepara dressingul, amestecati 2 linguri ulei de masline extra virgin cu 1 lingura otet balsamic, 2 linguri suc de portocala, sare si piper. Adaugati 1 bulb de fenicul feliat subtire, 85 g frunze de ruccola, 1 ceapa rosie feliata subtire si 30 g masline negre, fara samburi. Amestecati totul bine inainte de a servi cu ciabatta.

Avantaje:

• Dupa cum sugereaza si numele, fasolea grasa are, cand este gatita, gust de unt. Contine din plin fibre solubile, esentiale pentru sanatatea sistemului digestiv.
• Cand este bine curatat de grasime, baconul slab este o sursa excelenta de proteine si de vitamina B1, esentiale pentru sanatatea sistemului nervos.
• Nasturelul contine cateva fitochimicale care protejeaza organismul impotriva cancerului.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
111
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza